“Παραγκούπολη, κόσμος και οπτικές…” Ατομική έκθεση του Παναγιώτη Μαρκουλίδη στην ArteVisione

Ο χώρος τέχνης ArteVisione-Nicos Chiotinis παρουσιάζει με χαρά την πρώτη ατομική έκθεση του Παναγιώτη Μαρκουλίδη με τίτλο “Παραγκούπολη, κόσμος και οπτικές…”

Εγκαίνια Πέμπτη 15/6/2023, 6-10 μμ

Διάρκεια έως 30/6/2023

Όπως σημειώνει ο ίδιος: “Ένας παράλληλος κόσμος που ζει και αναπνέει όχι στα έγκατα της γης -όπως οι “Μόρλοκς” του “Ταξιδευτή” αλλά μέσα στο πλαίσιο του αστικού ιστού πολλές φορές σ’ένα καθεστώς χειραγωγημένης γκετοποίησης. Ένας κόσμος στον οποίο συνυπάρχουν η φθορά, η αίσθηση του ανεπαρκούς και του ανολοκλήρωτου και η αυτοσχέδια αντίληψη για την επιβίωση με κάθε δυνατό μέσον κάτω από μια επίφαση “καθημερινότητας” προσαρμοσμένης στα δεδομένα.

Σ’ αυτό το “παράλληλο Σύμπαν” λοιπόν που σηματοδοτείται από ποικίλα οπτικά πρίσματα υπό τα οποία “βλέπουν “το αναπόδραστο άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, δίπλα στη βίαιη και πρόωρη απώλεια κάθε προοπτικής, μπορεί να διακρίνει κάποιος θρυαλλίδες ελπίδας που αναδύονται από το βόρβορο.  

Τα στοιχεία αυτά, αποτυπώνονται-κατά μίμηση της ίδιας της ζωής με τρόπο άλλοτε υποπραγματικό, άλλοτε ρεαλιστικό και άλλοτε υπερρεαλιστικό. Αποτυπώνονται σ’ αυτήν την ενότητα έργων οι κοινωνικές του ευαισθησίες και κάποιες βιωματικές εικόνες που άντλησε από τη δεξαμενή της ταξιδιωτικής του εμπειρίας.”   

Ο Παναγιώτης Μαρκουλίδης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και εργάζεται από 25ετιας ως ιατρός παθολόγος. Ζωγραφίζει από μικρός ως αυτοδίδακτος. Έχει κατά καιρούς ασχοληθεί επίσης με τη γελοιογραφία και τη μικρογλυπτική.

Artevisione-Nicos Chiotinis

Πηλίου 5, Πλ. Κολιάτσου – τηλ 2111113363

Ώρες λειτ.: Δευτ-Τετ. 12 -16.00

Τρ.-Πεμ. 16.00-20.30

Παρ.: 16.00-20.00

Δυνατότητα parking στην οδό Κέας (πλαϊνός δρόμος)