Πανοραμικό Πρόγραμμα Μεσαιωνικής Μουσικής από το Δημήτρη Κούντουρα και την Ηλέκτρα Μηλιάδου για τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα τέχνης της Φ.Α.Α.Θ.

Δύο ειδικευμένοι δεξιοτέχνες μουσικοί της λεγόμενης «παλαιάς μουσικής» και μέλη του διεθνούς συνόλου Ex Silentio παρουσιάζουν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο πλαίσιο των Διεθνών Βραβεύσεων και της Έκθεσης Βιβλίων Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | ΣΠΕΚ για το 2021, στην αίθουσα τέχνης της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης (Αγίας Σοφίας 38), ένα πανοραμικό πρόγραμμα μεσαιωνικής μουσικής. Περιλαμβάνει έργα του μεγάλου Γάλλου ποιητή-συνθέτη Γκιγιώμ ντε Μασώ, από Ιταλούς συνθέτες της Ars Nova καθώς και έργα από τον πολύτιμο κώδικα της Κύπρου.

Δημήτρης Κούντουρας – μεσαιωνικά φλάουτα

Ηλέκτρα Μηλιάδου – βιέλα

Ο Δημήτρης Κούντουρας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε παλαιά μουσική στην Ουτρέχτη, στο Μιλάνο, στη Βιέννη και στο Τρόσινγκεν. Διευθύνει το σύνολο Ex Silentio με πλούσια δράση σε διεθνή φεστιβάλ και στη δισκογραφία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και με σύνολα παλαιάς μουσικής στην Ευρώπη, τη Μέση και την Άπω Ανατολή. Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών και στο Ιόνιο πανεπιστήμιο.

Η Ηλέκτρα Μηλιάδου είναι απόφοιτος του Βασιλικού Κολλεγίου του Λονδίνου και ειδικεύεται στο μπαρόκ τσέλο, τη βιόλα ντα γκάμπα και τη μεσαιωνική βιέλα. Έχει δώσει συναυλίες σε Ευρώπη και Αυστραλία και είναι σταθερό μέλος του συνόλου Ex Silentio.

Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Hellenic Cypriot Cultural Association
Web: www.cultural-association.org
Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr