Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  στα εγκαίνια της έκθεσης

«Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Ιωάννης Γιαννακόπουλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρόκοπη Παυλόπουλο
«Το Τελλόγλειο προσφέρει υπηρεσίες εθνικές και ταυτοχρόνως ευρωπαϊκές. Είναι η κοσμηματοθήκη των αρχών και αξιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.
Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στη σπουδαιότητα της συλλογής
Στην έκθεση, που έγινε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρωταγωνιστεί η Θεσσαλονίκη   με το χρώμα που της έδωσαν Γάλλοι και άλλοι ξένοι στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου.  Για την έκθεση συνεργάστηκαν η Γαλλική Σχολή Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Εκθέματα δάνεισαν: από το Παρίσι το Musée de l’ Armée, το Μουσείο Pompidou και το Institut de France, η Γαλλική Σχολή Αθηνών, η Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, το ΜΙΕΤ, το ΕΛΙΑ, η συλλογή Αρσέν και Ρουπέν Καλφαγιάν και άλλοι ιδιώτες συλλέκτες εντός και εκτός Ελλάδας.