Ο προ-παππούς της ήταν Έλληνας…

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

… και ο παππούς της, και πατέρας της, και κάπως κι εκείνη… παρ’ όλο που δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Η Αντέλ Εξαρχόπουλος μεγάλωσε στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού. Ο πατέρας της, ο Didier Exarchopoulos, είναι δάσκαλος κιθάρας και η μητέρα της, η Marina Niet, νοσοκόμα. Και είναι το κορίτσι που έγινε από την μια μέρα στην άλλη γνωστό με την λεσβιακή ταινία «Η ζωή της Αντέλ».

Το επίσημο βιογραφικό γράφει: Αντέλ Εξαρχόπουλος (Adèle Exarchopoulos), γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1993, είναι Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, ελληνικής καταγωγής. Το 2013 βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία Η ζωή της Αντέλ.

Το ενδιαφέρον είναι, ότι η υποκριτική δεν υπήρξε ποτέ προτεραιότητα της Αντέλ Εξαρχόπουλος. Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας, ενώ της άρεσαν οι ταινίες και το θέατρο, αυτό το οποίο στην πραγματικότητα ήθελε να κάνει στη ζωή της – σε μία φάση της τουλάχιστον – ήταν να εργαστεί ως ψυχολόγος φυλακών. Παρ΄ όλα αυτά άρχισε να εμφανίζεται στο θέατρο από τα εννιά, ενώ στα δεκατρία της έπαιξε στην τηλεόραση, και ένα χρόνο αργότερα στον κινηματογράφο. Έκτοτε έχει κάνει 22 ταινίες (για το 2020 ήδη έχει υπογράψει να κάνει δύο ταινίες) και έχει γίνει πρωταγωνίστρια και μεγάλο όνομα.

Για την ελληνική καταγωγή της και το γεγονός ότι δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, είπε σε Έλληνα δημοσιογράφο στις Κάννες: «Σας υπόσχομαι…

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/2DxS30C