Ο “Παγκόσμιος Πρέσβης” Κυριάκος Μαριδάκης

ένωσε πολιτιστικά την Ελλάδα και το Ισραήλ.
Σήμερα από το  Προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ.Ρίβλιν στην ομιλία του κατά τη διάρκεια απόδοσης των διαπιστευτήριων από τον νέο Έλληνα Πρέσβη κ.Ηλιάδη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον θαυμασμό του στην Αρχαία Ελλάδα και στον Ελληνικό πολιτισμό μετα  την ιστορική του επίσκεψη του πέρσι  στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και στον αρχαιολογικό – Ιστορικό θαλλάσιο χώρο της Ναυμαχίας τονίζοντας  συγκινημένος ότι το “μέρος αυτό αποτελεί πάγκοσμιο ορόσημο αλλάζοντας ολόκληρη την Ιστορία!”

Η ιστορική αυτή δήλωση  σε συνδιασμό με  την  πρώτη επίσημη επίσκεψη του ως ο πρώτος στη Ιστορία  αρχηγος  Ξένου , όπως την  εξίσου ιστορική πρώτη επίσημη επίσκεψη στο νησί του Αίαντα από τη  Α.Ε. πρέσβη κ.Ιριτ Μπεν Αμπά και της Ισραηλινής διπλωματικής αποστολής  μαζί με τον κύριο Μαριδάκη , που αποτελουν ήδη ένα μοναδικό ιστορικό γεγονός για την πατρίδα μας , ενισχύοντας παράλληλα πολιτιστικά και τουριστικά  τις δύο χώρες.
Η πραγματικότητα είναι ότι το γεγονός αυτό  είναι αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας του “παγκόσμιου πρέσβη”  Κυριάκου Μαριδάκη σε αγαστη συνεργασία όπως έχει δηλώσει από το 2012 με τον Α.Ε. πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα κ.Μεκέλ και με την σημερινή εξαίρετη πρέσβη Α.Ε. κ.Ιριτ Μπεν Αμπά όπως και με τις δύο κυβερνήσεις , πιστεύοντας από κοινού , οτι οι δύο χώρες έχουν κοινό παρελθόν, παρόν και μέλλον προωθώντας πολιτιστικά την Ιερουσαλήμ και τη Σαλαμίνα ως παγκόσμιες πολιτιστικές  πνευματικές και ιστορικές κοιτίδες.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους της ίδρυσης της Ελληνο – Ισραηλινής  Ένωσης με ιδρυτή τον ίδιο τον κ.Μαριδάκη.
Η όμορφη  Σαλαμίνα μας έχει έναν επιπλέον λόγο φέτος να υπερηφανεύεται ,  αφού  θα αποτελεί έναν από τους επίσημους Τουριστικούς  προορισμούς του Ισραήλ  μετά  και την συμμετοχή του κ.Μαριδάκη πέρσι  στη διεθνή τουριστική  του Τελ Αβιβ.
Μία δικαίωση ομολογουμένως στις πολύχρονες προσπάθειες και μοναχικούς αγώνες του, βάζοντας τη δικιά του σφραγίδα  και γράφοντας την ιστορία όπως εκείνος ξέρει, κάνοντας υπερήφανους όλους μας.