Ο Νικόλας Αχιλλεξάνδρου συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Ότι ακόμα και στις πιο σκοτεινές μας στιγμές, μπορούμε να ακολουθήσουμε το “φως”.

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Η τέχνη πάντα ήταν, είναι και θα είναι κάτι το οποίο θα βάζει ένα “λιθαράκι” στην πρόοδο και εξέλιξη, της εκάστοτε κοινωνίας. Με την αλληλεπίδραση των ανθρώπων της τέχνης και του υπόλοιπου κόσμου, της ανταλλαγής απόψεων, ιδεών. Της διεύρυνσης του πνεύματος των ανθρώπων με σκοπό το κοινό καλό της ανθρωπότητας.

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Θεωρώ πως είναι συνιστώσα πολλών παραγόντων για τον όποιο καλλιτέχνη θα συμμετέχει. Από την επιλογή, του ή των έργων από τον ίδιο τον καλλιτέχνη προς παρουσίαση. Το πόση “ενέργεια” και “δύναμη” έχει “δώσει” στο ή στα έργα του, πόση “δυναμική” έχει απέναντι στα υπόλοιπα έργα και στο χώρο της έκθεσης γενικότερα. Η “ευφυΐα” που έχει το εκάστοτε έργο όπου εκτίθεται στο κοινό. Τι εντυπώσεις αφήνει στο κοινό – κριτές. Γενικότερα θεωρώ πως ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει σημασία για το τελικό αποτέλεσμα της επιλογής.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Εξαρτάται από το τί θέλει τί χρειάζεται  ο κάθε ένας. Τη σημερινή εποχή θεωρώ πως είναι αρκετά αυτά που θα έπρεπε να έχει ο εκάστοτε καλλιτέχνης. Πχ η σωστή αξιοποίηση του ταλέντου στο έπακρο, η συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων, εξοικείωση με τα ηλεκτρονικά μέσα, βασικές γνώσεις μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις αρκετή δόση τύχης κτλ.

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Είναι κατάθεση ψυχής, αλληλεπίδραση και έκφραση συναισθημάτων μέσω της εικόνας. Αλλά και μια μορφή ψυχοθεραπείας. Οτιδήποτε δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια, αποτυπώνεται μέσα σε κάθε εικόνα, είτε αυτό γίνεται συνειδητά, είτε υποσυνείδητα.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Η αποτύπωση του κόσμου γύρω μου ταξιδεύοντας. Να μεταφέρω στον κόσμο εικόνες που να νιώθουν όμορφα, όπως νιώθω κι εγώ όταν αποτυπώνω μια στιγμή ένα γεγονός που βιώνω μπροστά μου.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr