Ο Μιχάλης Φεσάκης συμμετέχει στην εικαστική έκθεση «Ταξίδι στο χρώμα» στην Πλάκα Μήλου

“Για να ασχοληθεί κάποιος με την τέχνη, θα πρέπει να κατανοήσει πρώτα αυτό που του αρέσει στην τέχνη και επιπλέον να προσδιορίσει τι νιώθει όσο δημιουργεί”

Συμμετέχετε στην εικαστική έκθεση στη Μήλο στις 8 Ιουλίου. Ποιά είναι τα συναισθήματά σας και τι σας συνδέει με το νησί; Η Μήλος είναι ένα όμορφο νησί, ειδικά για τους λάτρεις της τέχνης. Νιώθω πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτή την έκθεση και συγκεκριμένα που θα είμαι και με άλλους πιο έμπειρους εικαστικούς. Η έκθεση “Ταξίδι στο χρώμα” θα με φέρει πιο κοντά στην ομορφιά της Μήλου ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Πόσο “δένεται” ο καλλιτέχνης με το έργο του; Εσείς ξεχωρίζετε κάποιο έργο σας; Ένας καλλιτέχνης έχει τη δυνατότητα να ταυτιστεί με το έργο του, ειδικά αν το τελευταίο επικεντρώνεται σε προσωπικό θέμα της ζωής του ίδιου του καλλιτέχνη. Αλλά, αυτό εξαρτάται και από το πώς ο ίδιος ο καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται τον εαυτό του. Αντιθέτως, υπάρχουν και περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης μπορεί να μην γίνεται «ένα με το έργο» και να μην αναφέρει την προσωπική του ζωή.

Για να ασχοληθεί κάποιος με την Τέχνη χρειάζεται να έχει ταλέντο; Οι περισσότεροι καλλιτέχνες, όπως και εγώ, ξεκινάμε από το «0». Είναι πολύ σπάνιο να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την τεχνη και να έχει και ταλέντο. Το ταλέντο στη τέχνη αναπτύσσεται περισσότερο από την προσπάθεια, τις γνώσεις και την εμπειρία. Ωστόσο, για να ασχοληθεί κάποιος με την τέχνη (κατά την δικη μου άποψη) θα πρέπει να κατανοήσει πρώτα αυτό που του αρέσει στην τέχνη και επιπλέον να προσδιορίσει τι νιώθει όσο δημιουργεί.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και ποιοι οι φόβοι σας; Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να αποκτήσω όσο περισσότερη εμπειρία γίνεται. Θα ήθελα να συμμετέχω σε διάφορες δράσεις ειδικά όσο είμαι φοιτητής έτσι ώστε να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις για την τέχνη. Το μέλλον όμως μπορεί να με οδηγήσει σε άλλους δρόμους, είτε σε εύκολους είτε σε δύσκολους, και αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου.

Βιογραφικό: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο το 2004. Σπουδάζει στην Κέρκυρα στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια των Λυκειακών σπουδών του εξειδικεύτηκε στις γραφικές τέχνες, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής από έμπειρους εικαστικούς. Η ζωγραφική είναι ένας από τους τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων του. Ακόμη, του αρέσει να συνδυάζει στοιχεία από διάφορα καλλιτεχνικά κινήματα καθώς αναζητά τη καλύτερη δυνατή εκφραστικότητα στα έργα του.

Συμμετείχε σε 2 ομαδικές εκθέσεις:

«Εν αναμονή», Ιούλιος 2022, Οπλοθήκη, Ρόδος.

«Χρώματα ουρανού και θάλασσας», Απρίλιος 2023, Πλάκα Μήλου. 

Οργάνωση επιμέλεια:
Η ομάδα της ArtMilos [email protected]
και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646
https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

Εγκαίνια στις 08 Ιουλίου 2023. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου 2023

Μήλος: χρωματιστή, άγρια, ηλιοκαμένη, δαντελωτή και γεωλογικά στολισμένη. Το νησί της θεάς Αφροδίτης, της ομορφιάς και του έρωτα.

Η έκθεση θα γίνει στον πανέμορφο χώρο της ArtMilos. Η ArtMilos βρίσκεται στην Πλάκα, όπου ακολουθώντας τα γραφικά σοκάκια της, οδηγούνται οι επισκέπτες στο μοναδικό κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα.

Οργάνωση επιμέλεια: Η ομάδα της ArtMilos [email protected] και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646 https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr