Ο Μάνος Τάκος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα με το νέο του τραγούδι κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

Ο Μάνος Τάκος, ο ταλαντούχος ανερχόμενος τραγουδιστής από την Ρόδο, επηρεασμένος από τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, συνέθεσε ένα τραγούδι- δήλωση για το συγκεκριμένο σοβαρότατο ζήτημα.

Το νέο του τραγούδι «Μίλα» αντλεί την έμπνευσή του από τις καταγγελίες για σεξουαλική, σωματική και λεκτική βία που «τράνταξαν» τον χώρο του θεάματος, του θεάτρου αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο καλλιτέχνης Μάνος Τάκος πέρα από τη σύνθεση, ερμηνεύει το κομμάτι, «Μίλα» το οποίο ήδη από τον τίτλο στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για όλους θύματα κακοποίησης ή μη. Μιλήστε και σπάστε τη σιωπή, είναι η θέση και το μήνυμα που θέλει να περάσει ο ταλαντούχος τραγουδιστής μέσα από το νέο του κομμάτι για το ελληνικό #MeToo.

«Οι δημόσιες εξομολογήσεις της Ζέτας Δούκα, της Κατερίνας Λέχου και του Δημήτρη Μοθωναίου με άγγιξαν πολύ. Τότε μπήκε στο μυαλό μου η ιδέα γι’ αυτό το τραγούδι. Άλλωστε είναι πολλοί και οι δικοί μου άνθρωποι που έχουν βιώσει εμπειρίες κακοποίησης στο παρελθόν. Προσωπικά μού έχουν γίνει πολλές ανήθικες προτάσεις ανά περιόδους, και από μεγάλα ονόματα, γυναίκες και άντρες, αλλά ήμουν πάντα πολύ αυστηρός. Με το “Μίλα” θέλησα να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στο ελληνικό #MeToo μέσα από τη μουσική, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε και να μη δεχόμαστε την κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάνος Τάκος για την έμπνευση γύρω από το νέο του τραγούδι, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστό περιοδικό.

Το τραγούδι, θα συνοδεύεται από ένα μοναδικό βιντεοκλίπ, μια ταινία μικρού μήκους η οποία θα παρουσιάζει τρεις ιστορίες κακοποίησης μέσα από το ταλέντο του Σπύρου Μπιμπίλα, της Μυρτούς Αλικάκη, του Πέτρου Λαγούτη και του Σπύρου Θεοδόση. Οι αγαπημένοι ηθοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Μίλα» για να βοηθήσουν τον Μάνο Τάκο να μεταδώσει αυτό το τόσο σημαντικό μήνυμα.

Το τραγούδι του Μάνου Τάκου «Μίλα» θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Icon Music μαζί με το ξεχωριστό βιντεοκλίπ.