Στέλλα Πετρίδου: «Έχω αστείρευτο πάθος για την τέχνη και μπόλικο πείσμα για να κάνω αυτά που ονειρεύομαι πραγματικότητα»

“Από τα τραγούδια γενικότερα «λυγίζω» με το «ξενάκι». Είναι ένα τραγούδι που μιλά κατευθείαν στην ψυχή μου. Από τα δικά μου τραγούδια έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη «Μαυρομαλλούσα» μου.”

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Υπηρετώ εδώ και χρόνια με σεβασμό την ποίηση. Παράλληλα γράφω και στίχους τραγουδιών, τα οποία άλλοτε ντύνω με δικές μου μελωδίες και άλλοτε με μελωδίες φίλων συνεργατών μου. Έως τώρα έχουν κυκλοφορήσει συνολικά πενήντα τραγούδια μου και νιώθω πραγματικά πως έχω βάλει κι εγώ το μικρό μου λιθαράκι στο χώρο της μουσικής, τον οποίο και υπεραγαπώ.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική; Αφορμή στάθηκε ένα παιδικό μουσικό γκρουπ στο οποίο υπήρξα μέλος. Έκτοτε η αγάπη μου για τη μουσική μεγάλωσε. Ώσπου αρκετά αργότερα και συνδυάζοντας τη μουσική με την ποίηση, την οποία επίσης υπηρετώ με αγάπη και αφοσίωση, αποφάσισα να δημιουργήσω τα δικά μου τραγούδια και να τα παρουσιάσω στον κόσμο.

Σκέφτηκες να ασχοληθείς κάποια στιγμή και με το τραγούδι ή ήταν κάτι το οποίο δεν σε απασχόλησε ποτέ; Όχι, δε σκέφτηκα να ασχοληθώ ποτέ μου με το τραγούδι. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να δημιουργώ όμορφα τραγούδια κι έπειτα να τα εμπιστεύομαι σε όμορφες φωνές για να τα ερμηνεύσουν.

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στο βωμό της καριέρας; Έχω πει ήδη πολλά «όχι», τα οποία προφανώς και δεν μου εξασφάλισαν μια περισσότερο αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική πορεία, μου εξασφάλισαν, όμως, το ζητούμενο για μένα, την προσωπική ευχαρίστηση που πηγάζει από μια ποιοτική δουλειά, η οποία γίνεται με αγάπη και πάθος για δημιουργία. Δεν ζω, άλλωστε, από τη μουσική, οπότε έχω την πολυτέλεια να κάνω αυτά που θέλω πραγματικά χωρίς να φθείρομαι ψυχολογικά. Οι υποχωρήσεις που γίνονται με αντάλλαγμα την πρόσκαιρη επιτυχία δε με αγγίζουν καθόλου και δεν είμαι διατεθειμένη να τις κάνω για κανέναν λόγο.

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το σιγοτραγουδάς, «λυγίζεις»; Από τα τραγούδια γενικότερα «λυγίζω» με το «ξενάκι». Είναι ένα τραγούδι που μιλά κατευθείαν στην ψυχή μου. Από τα δικά μου τραγούδια έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη «Μαυρομαλλούσα» μου.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Έχω αστείρευτο πάθος για την τέχνη και μπόλικο πείσμα για να κάνω αυτά που ονειρεύομαι πραγματικότητα.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στον χώρο του τραγουδιού; Να παθιάζεται με αυτό που κάνει και να το αγαπά με όλη του την ψυχή. Δεν πιστεύω στη θεά τύχη. Η σκληρή δουλειά φέρνει την επιτυχία και, φυσικά, το μεράκι.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Η αρρώστια. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά η υγεία για μένα είναι το παν.

Ποια είναι η άποψή σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είμαι υπέρ. Όμως δεν αρκεί για να εξασφαλίσει σε κάποιον την επιτυχία. Χρειάζεται έπειτα πολύ δουλειά από τον ίδιο τον τραγουδιστή για να διατηρήσει την αναγνωσιμότητα και τη δημοφιλία που έλαβε από τον κόσμο συμμετέχοντας σ’ αυτά.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι; Είναι πολλές οι συνεργασίες που εύχομαι να γίνουν. Να είμαι καλά μόνο και θέλω να πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα γίνουν πραγματικότητα.

Βιογραφικό:

Η Στέλλα Πετρίδου κατάγεται από το Σκουτάρο της Λέσβου. Είναι απόφοιτος της σχολής Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της σχολής Δ.Υ.Λ.Σ. Σήμερα είναι εν ενεργεία Αξιωματικός Λ.Σ. και μητέρα τριών παιδιών.
Ασχολείται συστηματικά με την ποίηση, την οποία προσπαθεί να παντρέψει αρμονικά με τη μελωδία δημιουργώντας όμορφα τραγούδια. Για το σκοπό αυτό κι έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς έως τώρα, ενώ το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας το παρουσιάζει στα μουσικά άλμπουμ, τα οποία και συνοδεύει ως ένθετα των ποιητικών συλλογών της.

Τραγούδια της έχουν ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση έως τώρα οι: Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Καλλίνης (από το συγκρότημα Εκείνος κι Εκείνος), Μαρία Σουλτάτου, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Γιάννα Φαφαλιού, Νίκος Τάγκας, Μαρία Καραγκιόζη, Γιώργος και Σταύρος Μυλωναδάκης, Σταυρούλα Εσαμπαλίδη, Πάνος Γαληνός, Δέσποινα Ραφαήλ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Μάκης Ψαραδέλης, Διαμάντη Δαγιάση, Γιώτα Λιαποπούλου, Βαγγέλης Ρεπούσης, Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, Μαρία Καζατζή, Μάνος Βασιλάκης, Ευαγγελία Σταυρινούδη, Νίκος Μαρδάς, Αχιλλέας Μωραϊτης, Φλώρα Χατζηγαλήνη, Περικλής Πάγκας, Έλενα Μιχαήλ.

Έχει κυκλοφορήσει με το όνομά της τέσσερα ολοκληρωμένα μουσικά άλμπουμ και τέσσερα cd singles, ενώ μετρά ήδη τρεις συμμετοχές σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Έχει εκδώσει εννιά ποιητικές συλλογές και ένα μυθιστόρημα. Συμμετέχει επίσης με ποιήματά της σε τριάντα ένα συλλογικά έργα.
Είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και δημιουργός, της ιστοσελίδας http://www.texnesonline.gr, στην οποία αρθρογραφεί και γράφει κριτικές βιβλίων.