Ο κ. Ταμβάκης σε εκδήλωση “για την ψήφο των ομογενών” στις 5 Νοεμβρίου

Ο κ. Στέφανος Ταμβάκης με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Αντώνη Διαματάρη. (Στην κεντρική φώτο)

Το τμήμα ICARUS HJ36 της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης A.H.E.P.A (American Hellenic Educational Progressive Association) διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα την ψήφο των ομογενών, στις 5 Νοεμβρίου στο εκπαιδευτικό ίδρυμα New York College.

Θα πραγματοποιήσει ομιλία ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημων Ελλήνων, Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος θα μιλήσει για το χρόνιο ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες του εξωτερικού.

Ο κ. Ταμβάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφέρει πως η ομογένεια πρέπει να ψηφίζει υποψηφίους βουλευτές που θα προέρχονται και από την ίδια την ομογένεια. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι μία από τις οποίες μετέφερε στον νέο ΥΦΥΠΕΞ, υπεύθυνο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Αντώνη Διαματάρη με την ελπίδα ότι θα βρεθούν «ευήκοα ώτα» για να ακούσουν και να κάνουν πράξη, το χρόνιο αυτό αίτημα .

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία τουλάχιστον, δεκαπέντε χρόνια, προσπαθούν να φέρουν και να ψηφίσουν νομοσχέδιο στην ελληνική Βουλή που αφορά την ψήφο των Αποδήμων ανεπιτυχώς, καθώς δεν έχουν συνεργαστεί όσο θα έπρεπε με την απανταχού ομογένεια, ακούγοντας την άποψη και τους προβληματισμούς της, ωστόσο βλέποντας τις πρόσφατες εξελίξεις, θεωρεί ότι επανέρχονται στο προσκήνιο και συζητούνται θετικά όλα τα θέματα που αφορούν την Ομογένεια, την επιστολική ψήφο και γενικά ότι αφορά την οργάνωση και το μέλλον του απανταχού Ελληνισμού.

https://indicator.gr/o-st-tamvakis-se-ekdilosi-stis-5-noemvrioy-gia-tin-psifo-ton-omogenon