Ο Γιάννης Ταχτατζής συμμετέχει στην έκθεση ζωγραφικής «πόλεις του κόσμου»

«Η ζωγραφική ήταν και είναι η μεγάλη μου αγάπη. Στον καμβά μπορώ να αποτυπώσω αυτά που τα χείλη δεν μπορούν να περιγράψουν με λέξεις» Γιάννης Ταχτατζής

Μιλήστε για την συμμετοχή σας στη έκθεση οι “πόλεις του κόσμου”. …αρχικά ήταν μία πρόκληση για μένα να δημιουργήσω ένα έργο το οποίο θα παρουσιαστεί μπροστά σε πολύ κόσμο, μιας και είχα καιρό να ξεβολευτώ από την ασφάλεια του κύκλου μου και να εκτεθώ εγώ και ένα κομμάτι του εαυτού μου σε νέους ανθρώπους. Χάρηκα πολύ για την εκδήλωση και την περίμενα με ανυπομονησία. Οι “Πόλεις του κόσμου” συγκεντρώθηκαν στο Αtelier μας και ήταν έτοιμες να υποδεχτούν τους φίλους της τέχνης και τους συγγενείς μας.

Με ποιο έργο συμμετέχετε και τι συμβολίζει; Το έργο μου είναι το «ΤΟ ΒΡΟΧΕΡΟ ΛΟΝΔΙΝΟ». Ένα σκηνικό από την κεντρική πλατεία της πόλης με φόντο το ρολόι του Βιg Ben. Το τοπίο γκρίζο και το μεγάλο ρολόι να στέκει ψηλά, πάνω από την κίνηση του δρόμου, να σημάνει το επόμενο πολύτιμο λεπτό στους ταχύτατους ρυθμούς τής αστικής ζωής. Στο μουντό καιρό της βροχής καθρεφτίζονται στην άσφαλτο τα μεγάλα φώτα των αυτοκινήτων και των κτιρίων προσδίδοντάς μιας μελαγχολική ομορφιά, μια τεχνητή λάμψη στο μαραθώνιο της.

Τι υλικά χρησιμοποιείτε στη ζωγραφική σας και ποια θεματολογία σας εκφράζει καλύτερα; Με ακρυλικα χρώματα δουλεύω, νομίζω ότι τονίζουν καλύτερα τα θέματα. Με εκφράζουν γενικώς τα τοπία με βουνά θάλασσα αλλά και πιο περίπλοκα με κτίρια και δρόμους. Νομίζω όμως ο ζωγράφος όταν σχεδιάζει πρώτα αποτυπώνει στον καμβά την ψυχή του και μετά το θέμα που έχει μπροστά του.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε με τη συμμετοχή σας; Μέσα από την προσπάθειά μου θα ήθελα να θυμίσω στους λιγάκι…. μεγαλύτερους πως ποτέ δεν είναι αργά για να δοκιμάσεις κάτι νέο, να αποδεχτείς μια νέα πρόκληση για τον εαυτό σου, να εξελίξεις τον εαυτό σου μέσα από δραστηριοτητες πού τα προηγούμενα χρόνια οι υποχρεώσεις δεν σου επέτρεπαν να ασχοληθείς με σένα. Ξεβολευτείτε για να ξανανιώσετε!

Ποια είναι τα μελλοντικά καλλιτεχνικά σχέδιά σας; Να συνεχίζω να κάνω αυτό πού αγαπώ πολύ ζωγραφίζοντας και σχεδιάζοντας και να παίρνω μέρος σε εκθέσεις με πιο περίπλοκες συνθέσεις, να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου  στην σκιτσογραφία, προσωπογραφία και ζωγραφική στις πέτρες.

Βιογραφικό: Γιάννης Ταχτατζής

Γεννήθηκα το 1958 στην Αριδαία. Είχα πάθος από μικρός στο σχέδιο και την ζωγραφική. Το εντόπισε ο δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο και έκανα πολιτικούς χάρτες και γεωγραφικούς, και τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης. Αργότερα στα τελη τού 1970 σαν σπουδαστής δομικών έργων στον Ευκλείδη πήρα βασικές γνώσεις αρχιτεκτονικού σχεδίου και ασχολήθηκα επαγγελματικά με την σχεδίαση τοπογραφικών σχεδίων σε τεχνικά γραφεία και σαν χόμπυ με την σχεδίαση σκηνικών σε θέατρο στην ιδιαίτερη πατρίδα μου Χρυσή Αριδαίας.

Τα χρόνια πέρασαν και βγαίνοντας στην σύνταξη γνώρισα το Atelier  δημιουργικό εργαστήρι στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, εκεί βρήκα ένα χώρο τέχνης και ξεκίνησα να θυμηθώ τα χρόνια του σχεδίου και με τα ακρυλικά χρώματα να δώσω έμφαση στους πίνακες που ζωγραφίζω.

Atelier Arts δημιουργικό εργαστήρι, Νεαπόλεως 11 με Ανατ. Θράκης, Τούμπα Θεσσαλονίκη. www.atelier-arts.gr

«πόλεις του κόσμου»
16-30 Σεπτεμβρίου 2022 στο Atelier δημιουργικό εργαστήρι Νεαπόλεως 11 Τούμπα Θεσσαλονίκη
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr