Ο Βασίλης Κορκολής συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Πιστεύω πως είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Η ιστορία έχει δείξει πως η τέχνη είναι ικανή να συμβάλλει στην πρόοδο και την εξέλιξη του ανθρώπου. Θίγει προβλήματα της ανθρωπότητας παρουσιάζοντας ένα γεγονός από όλες τις πλευρές , θετικές και αρνητικές δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να προβληματιστεί.

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Μια καλλιτεχνική δημιουργία, μεταφέρει πάρα πολλά πράγματα στο κοινό. Μέσα από τα έργα μου επιχειρώ να αποτυπώσω συναισθήματα, χαρακτήρες, ιστορικά δρώμενα, δίνοντας τη δική μου οπτική των πραγμάτων και καταστάσεων που βιώνουμε ή που γνωρίζουμε από το παρελθόν και έχουν συμβάλλει στο σημερινό γίγνεσθαι. Αυτό που κυρίως με συναρπάζει , είναι ότι η αινιγματική διάσταση του έργου, αφήνει στο κοινό να δημιουργεί την δική του άποψη για το θέμα.

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Το Πάθος του για την τέχνη, η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση στην κάθε δημιουργία του, ο σκοπός και το μήνυμα του έργου του.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Η πρωτοτυπία, το μήνυμα που περνάει στο κοινό και κατά πόσο το αγγίζει.

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Είναι τρόπος ζωής, τρόπος σκέψης, είναι το αντικείμενο που αγαπώ και θέλω να ασχολούμαι σε όλη μου την ζωή.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Να εξελίξω την τέχνη, προσφέροντας στο κοινό καλλιτεχνικές δημιουργίες με διαχρονική αξία.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr