Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να την ενημερώσει για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, για την εξέλιξη παρεμβάσεων υπερτοπικής σημασίας αλλά και για την πορεία υλοποίησης μεγάλων έργων τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης.

Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, το ειδικό χωρικό σχέδιο για το νέο γήπεδο της Τούμπας, το εμβληματικό έργο της ανάπλασης των πρώην στάβλων της Παπάφη, τις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου της πόλης αλλά και τις εξελίξεις για το έργο του μετρό.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για να υποστηρίξει και να προωθήσει το έργο της κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος, μεταξύ άλλων παραχωρώντας δημοτική έκταση περίπου δέκα στρεμμάτων. Με αυτήν την καθοριστική συμβολή από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης το Μουσείο θα μπορέσει να χωροθετηθεί σε κεντρικότερο σημείο, ενώ διασφαλίζονται και οι αναγκαίες εκτάσεις για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αλλά και για τη διαμόρφωση των αναγκαίων προσβάσεων.

Στο πρώτο πλάνο της συζήτησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρέθηκαν και ζητήματα από τον χώρο του πολιτισμού. Ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε θερμά την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την προσωπική στήριξή της στον θεσμό των «Δημητρίων». Στα φετινά -ψηφιακά- «Δημήτρια» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει ενεργά, διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο «Μη με ξεχάσετε» του συγγραφέα Λ. Σαλτιέλ, στο πλαίσιο αφιερώματος στις Εβραίες Μητέρες.

Τη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας απασχόλησε και ο νέος θεσμός του ευρωπαϊκού βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», που καθιερώνεται με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη απονομή, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τις οποίες προετοιμάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης εν όψει του τριήμερου εορτασμού της πόλης, στις 26 – 28 Οκτωβρίου. Η κυρία Σακελλαροπούλου αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση που της απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λέγοντάς του ότι είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί τον Άγιο Δημήτριο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.