Ο Βασίλειος Κεχαγιάς συμμετέχει στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής “Όταν η Τέχνη συναντά την Τέχνη”

“Όταν η Τέχνη συναντά την Τέχνη” 02/03/2022 – 09/03/2022

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

https://www.facebook.com/artkatsikis/

Βασίλειος Κεχαγιάς: “Όνειρό μου είναι να μπορέσει να ταξιδέψει η ζωγραφική μου σε διάφορα μέρη του κόσμου. Όταν δίνω ένα έργο μου νιώθω ότι δίνω ένα κομμάτι της ψυχής μου, έτσι νιώθω ότι μπορώ να ταξιδέψω και εγώ”

https://www.facebook.com/groups/mtabrokers https://mtabrokers.wixsite.com/art-gallery

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας έδωσαν ώθηση να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική; Η ζωγραφική μου έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα όταν ήμουν ακόμα παιδί δημοτικού, βλέποντας τα μεγαλύτερα παιδιά να ασχολούνται με το graffiti, σκεφτόμουν ότι ήθελα κι εγώ να το δοκιμάσω. Έτσι ξεκίνησα να ζωγραφίζω στα τετράδια του σχολείου μου αλλά και σε τοίχους. Το καλοκαίρι του 2017 πήρα τα πρώτα μου πινέλα και τέμπερες ώστε να ζωγραφίζω μικρά βότσαλα που μάζευα από τις παραλίες που πήγαινα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να δημιουργώ, το έβλεπα σαν ένα παιχνίδι και σαν ένα μέσο έκφρασης ώστε να εξωτερικεύσω τα συναισθήματα μου.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Τα έργα μου είναι εμπνευσμένα από διάφορα ρεύματα. Παρόλα αυτά δεν έχω καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και να δημιουργώ πάντα κάτι διαφορετικό.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Η φύση με εμπνέει! Η φύση ζωγραφίζει κι εμείς προσπαθούμε να την αντιγράψουμε.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να μάθω να ζωγραφίζω επάνω σε μια πέτρα όπως ζωγραφίζουν μεγάλοι ζωγράφοι. Κάθε φορά θέλω να ξεπερνάω τα όριά μου και μέσα από την καθημερινή εξάσκηση να βελτιώνονται οι δυνατότητές μου.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να μεταδώσετε στους επισκέπτες της έκθεσης; Ο άνθρωπος έχει ανάγκη την τέχνη και η τέχνη έχει ανάγκη από ανθρώπους. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε ό,τι ο νους μας φανταστεί, φτάνει να έχουμε πίστη στον εαυτό μας  και αγάπη σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

Τα έργα σας θα μπορούσε να είναι επηρεασμένα από τα βιώματά σας και από το περιβάλλον σας; Σίγουρα είναι επηρεασμένα τα έργα μου από τα βιώματά μου και από το περιβάλλον που ζω. Μου αρέσει να ζωγραφίζω τα εμπορικά πλοία και τα κότερα που μπαρκάρουν στην Λέρο, τα παλιά ιταλικά κτήρια της και τα όμορφα τοπία της.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός από τη ζωγραφική; Ασχολούμαι ήδη και με άλλες τέχνες όπως είναι οι κατασκευές από εποξική ρητίνη, κατασκευές με ξύλο. Οι δημιουργίες μου εντάσσονται σε ένα ευρύ φάσμα και περιλαμβάνουν μικρά κοσμήματα μέχρι διακοσμητικά χώρου. Φυσικά αυτό δεν σταματάει ποτέ. Συνεχώς μου έρχονται καινούργιες ιδέες και προσπαθώ να τις υλοποιήσω έτσι ώστε να εξελιχθεί κι εγώ ως καλλιτέχνης μέσα από αυτές.

Υπάρχει κάποιο project που να αποτελεί όνειρο ζωής; Θα ήθελα να καταφέρω να μοιραστώ την αγάπη μου για την τέχνη με άλλους ανθρώπους που είναι λάτρες της τέχνης. Όνειρο μου είναι να  μπορέσει να ταξιδέψει η ζωγραφική μου σε διάφορα μέρη του κόσμου. Όταν δίνω ένα έργο μου νιώθω ότι δίνω ένα κομμάτι της ψυχής μου, έτσι νιώθω ότι μπορώ να ταξιδέψω και εγώ.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr