ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ !

H Συνέντευξη Τύπου για την παράσταση του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» σε απόδοση – σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ, που έλαβε χώρα στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στέφθηκε από πολύ μεγάλη επιτυχία. Παρευρέθηκαν πολυ δημοσιογράφοι από τον έντυπο και διαδικτυακό τύπο,καθώς και διάφορα τηλεοπτικά κανάλια που είχαν κατακλήση από νωρίς την αίθουσα που γίνονται οι συνεντεύξεις τύπου των εκάστοτε εκδηλώσεων του Μεγάρου!

Εννοείται εκεί ήταν ολοι οι πρωταγωνιστές και οι τραγουδιστές που θα συμμετέχουν σε αυτή την υπέροχη παράσταση…
O σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προσπαθούμε να αναβιώσουμε τη θρυλική παράσταση του 1962 –πράγμα δύσκολο– σε μια σύγχρονη “Ομορφη πόλη” του 2020, μέσα από μια πολύμηνη μελέτη της ζωής και του έργου του συνθέτη και ποιητή Μίκη Θεοδωράκη. «Επιμένω στο ποιητής, καθώς τα ποιήματά του –μαζί με κάποια πεζά κείμενα που γράφω με τον Στέλιο Παπαδόπουλο– σφραγίζουν την παράστασή μας και ντύνουν μια παραγωγή που έχει ως άξονα τη μουσική. Η συμβουλή του Μίκη ήταν τα κείμενα να έχουν κάτι καινούργιο. Έτσι, έχουμε μια σύγχρονη πόλη, στην οποία συνυπάρχουν πολλές διαχρονικές επιτυχίες του».

Ο Κώστας Καζάκος μίλησε για την Όμορφη Πόλη με τον δικό του μοναδικό τρόπο και είπε μεταξύ άλλων: «Ο Μίκης είναι ένα δείγμα του τόπου μας, από εκείνα τα αντιφατικά που συμβαίνουν, δηλαδή ένας μικρός τόπος, φτωχός, να βγάζει τέτοια μεγέθη».

Για την ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ μίλησαν με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό οι ερμηνευτές και οι ηθοποιοί που παραβρέθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου.

Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν από 17 έως 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από 5 έως και 9 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Προπώληση www.megaron.gr

ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ

Μουσική – ποίηση: Μίκης Θεοδωράκης

Σύνθεση έργου – Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Πεζά κείμενα: Γιώργος Βάλαρης, Στέλιος Παπαδόπουλος

ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Τραγουδούν: Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης

Συμμετέχει: Σαλίνα Γαβαλά

Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Άκης Σιδέρης και η Λήδα Πρωτοψάλτη

Eιδικές guest εμφανίσεις (αλφαβητικά): Μελίνα Ασλανίδου (22 & 23 Ιανουαρίου), Γιώτα Νέγκα (17 Ιανουαρίου), Μπάμπης Στόκας (θα ανακοινωθεί), Ελένη Τσαλιγοπούλου (29 και 30 Ιανουαρίου)

Χορεύουν (αλφαβητικά): Ιωάννα Θεοδώρου, Αλέξανδρος Κεϊβανάι, Ηλίας Μπαγεώργος, Φαίδρα Νταϊόγλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου, Κωνσταντίνος Φρίγγας.