Το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς τίμησε την κα. Μαριάννα & τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη για την πολύχρονη συνεργασία και στήριξη

φωτογραφίες πηγή Χάρης Εργατίδης

Με το χρυσό στεφάνι που φιλοτέχνησε η γνωστή δημιουργός Αλεξανδρα Ακριβού-Κορλου, ενώ τιμητικές χειροποίητες χάλκινες πλακέτες της Ναυμαχίας που φιλοτέχνησε ο Σαλαμίνιος Χάρης Χαραλαμπιδης παρέλαβαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση για την Έναρξη του εορταστικού κύκλου εκδηλώσεων για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας που πραγματοποιήθηκε 16 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Θυμιζουμε οτι τιμητικές χάλκινες πλακέτες της Ναυμαχίας έχουν δώθει στο παρελθόν σε 51 πρέσβεις, στον ΑΓΥ Πρίγκηπα Αλβέρτο και στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Νετανιαχου.

Μεγίστη τιμή για την Σαλαμινα και την Ελλάδα η συμμετοχή της κας. Μαριαννας Βαρδινογιάννης ως επικεφαλής της προσπάθεια αυτης με την στήριξη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι γνωστό επίσης ότι η οικογένεια του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη έχει τιμήσει με τη δραστηριότητα τους, τοσο το Πολεμικό και Εμπορικό μας Ναυτικό οσο και την Ελλάδα μας γενικότερα.

Η κα. Βαρδινογιάννη ως μια παγκόσμια προσωπικότητα, με διεθνή απήχηση, προετοιμάζε δέκα χρόνια πρίν την διοργάνωση της επετείου , σε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς και ειδικότερα με τον Αντιπρόεδρο κ. Κυριάκο Μαριδάκη, μια διεθνή αναγνωρισμένη προσωπικότητα πού συνέβαλε τα μέγιστα στη πραγματοποίηση του εν λογου εγχειρήματος και στη δημιουργία του φάκελλου των 2500 χρόνων, μετατρέποντας ένα πολεμικό γεγονός σε σύμβολο Ειρήνης διεθνοποιώντας το παγκόσμιο θεσμό των “Σαλαμινιων” σε 51 χωρες και Αρχηγούς κρατών.

Η Δικαίωση τελικα ήρθε μετά από 45 χρόνια αγώνων για την οικογένεια Μαριδάκη από την κ.Μαριάννα Βαρδινογιάννη πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος της Διεθνούς οργανωτικής επιτροπής να τονιζει στην ομιλία της , την πολύχρονη εποικοδομητική συνεργασία της με το Ίδρυμα Σαλαμίς με το πάθος που τους διακρίνει προσφορά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ιστορική της Ομιλία στο κατάμεστο Ζάππειο παρουσία του Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού των Εσωτερικών κ. Τάκη θεοδωρικάκου, της υπουργού πολιτισμού κ. Μενδώνης, της Ανωτάτης Στρατιωτικής ηγεσίας, Προέδρων ξένων κρατών, πρεσβευτών από όλο τον κόσμο και διεθνείς προσωπικότητες.

Το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς ας θυμόμαστε πάντα ότι δεν είναι μια μικρή παράγραφος στην όλη προσπάθεια αλλά ο πραγματικός στηλοβάτης που τίμησε στον λόγο της η μεγάλη Ελληνίδα κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ο ακούραστος εργάτης που επί όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε αυτά που μέχρι πριν φάνταζαν αδύνατα αν και τα φώτα της δημοσιότητας δεν έπεσαν ποτέ πάνω στους πραγματικούς εργάτες.

Στους ανθρώπους εκείνους που με πάθος και αγώνες πολύχρονους εργάστηκαν για να συμβεί αυτό που συνέβη. Πενηνταένα πρεσβείες, Πρόεδροι κρατών, επιφανείς προσωπικότητες επισκέφτηκαν τη Σαλαμίνα, διασώνοντας στο παρελθόν όλα τα αρχαιολογικά μνημεία. Η διεθνοποίηση του Ιστορικού γεγονότος είναι ακάματη προσπάθεια των ανθρώπων που πίστεψαν ποσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός για τον δυτικό πολιτισμό, που μπορεί να συγκινήσει , να ενώσει λαούς και πολιτισμούς και να γίνει σύμβολο παγκόσμιας ενότητας και ειρήνης.

Το Διεθνές Ιδρυμα Σαλαμίς και ο Πρόεδρος του κ. Χρηστος Μαριδάκης με συνεχιστή τον αντιπρόεδρό του Κυριάκο κι όλους μα όλους τους άξιους συνεργάτες, είναι η ψυχή της υλοποίησης αυτού του οράματος.

Πιστεύουμε ότι η πολιτεία πρέπει και οφείλει πάντα να τιμά και να επιβραβεύει αυτούς, που με προσωπικό κόστος έδωσαν τη ψυχή τους, γιατί πολύ απλά απέδειξαν με τη ταπεινότητα που τους διακρίνει, πόσο αγαπούν τον τόπο τους, πόσο αγαπούν την Ελλάδα, οπως θα πρέπει αλλωστε ολοι μας, ωστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε οτι Ελλάδα και Δυτικός Πολιτισμός χωρις τη Σαλαμίνα δεν θα μπορούσε να υπάρξει.