Ομαδική έκθεση «Anti StreSS» Η Myró Gallery φιλοξενεί την Μαρία-Ελένη Θαλασσινού στο χώρο του Show Room

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021.

Μαρία-Ελένη Θαλασσινού

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1992 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη πόλη της Λάρισας.
Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας στο 2ο εργαστήριο ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αρωγό καθηγητή τον Γιάννη Καστρίτση.
Συμμετείχε σε σεμινάρια ζωγραφικής αλλά και δημιουργικής γραφής.
Το ζωγραφικό της έργο κινείται γύρω απ’ τον σουρεαλισμό και τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό.

Έντονοι χρωματισμοί από μελάνι ή ακουαρέλα και σχηματισμοί με πενάκι.
Αφηγείται μέσα από εικόνες,  περιστατικά-τοποθεσίες αλλά και γεγονότα που στάθηκαν σταθμοί στη ζωή της. Ταυτοχρόνως εντάσσει μέσα στους πίνακές της και το γραπτό λόγο.
Συνεργάστηκε με άλλους καλλιτέχνες σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει πραγματοποιήσει μια ατομική έκθεση στο Σύγχρονο Ωδείο της Λάρισας.
Εργάστηκε ως δασκάλα εικαστικών στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας.
Εθελοντικά συμμετείχε κάνοντας μαθήματα ζωγραφικής σε δομές προσφύγων.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός εικαστικών μαθημάτων και ιστορίας της τέχνης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
Έργα της βρίσκονται σε χώρους τέχνης, ιδιωτικές συλλογές, χώρους εστίασης και στη συλλογή της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Μαρία-Ελένη Θαλασσινού: “Αντλώντας έμπνευση από καταστάσεις που έχουν στιγματίσει την προσωπική μου ζωή, όπως ανθρώπους, μέρη και συναισθήματα, τα έργα μου καταφέρνουν να έχουν λυτρωτικό υπόβαθρο. Πολλές φορές θέτω κοινωνικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τη θέση της γυναίκας και την καταπίεση που έχει υποστεί. Εστιάζω στον αγώνα για αυτοπροσδιορισμό, ισονομία και αυτονομία του φύλου που κοινωνικά καταπιέσθηκε και καταπιέζεται μέχρι σήμερα.” 

“Στην εποχή μας οι περισσότεροι αισθανόμαστε αγχωμένοι και φυσικά βιώνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της κατάστασης. Είναι μια απλή λέξη που μπορεί να κάνει θαύματα κατά του άγχους, αυτό θα επιτευχθεί με την θέαση των έργων του Γιώργου Μοσχοβίτη, της Ελένης Σιμώνης, της Ίριδας Σπίνουλα, του Μανιού Παπαδογιάννη, της Μαρίας – Ελένης Θαλασσινού και της Τίλντα Αμπαστάδο που απελευθέρωσαν τον δημιουργικό εαυτό τους και θα μας μεταδώσουν το αίσθημα της ηρεμίας και της χαλάρωσης.”

Επιμέλεια έκθεσης Μοσχοβίτης Γιώργος

Συμμετέχουν:

Γιώργος Μοσχοβίτης

Ελένη Σιμώνη

Ίριδα Σπίνουλα

Μάνιος Παπαδογιάννης

Μαρία-Ελένη Θαλασσινού

Τίλντα Αμπαστάδο


Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr