“Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας” της Λένας Τερκεσίδου σε σκηνοθεσία Μάγκυ Μοντζολή

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου της Ημέρας παρουσιάζει
για την περίοδο 2019 – 2020 την παράσταση-θεατρικό παιχνίδι
με την συμμετοχή των παιδιών

Η παράσταση προσεγγίζει το θέμα της σωστής και ποιοτικής διατροφής. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, αποκαλύπτονται με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των τροφών ενώ παράλληλα με το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν σ’ ένα φανταστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής. Κινείται σε πολλαπλά επίπεδα που προκαλεί το γέλιο, τη συγκίνηση, την τρυφερότητα και κινητοποιεί τα παιδιά, μεταβάλλοντάς τα από παθητικούς θεατές σε δρώντα πρόσωπα αποτελώντας παράλληλα ένα παιχνίδι γνωριμίας και δημιουργικής μάθησης.

Μουσική & Τραγούδια: Γιάννης Μακρίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Όλγα Μουργελά, Δημήτρης Πάσιος, Μαρσώ Φίλη, Σωτήρης Χατζηνικολάου
και παίζουν με τα παιδιά ειδικά εκπαιδευμένοι Εμψυχωτές-Θεατροπαιδαγωγοί, απόφοιτοι της 3/ετούς Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού παιχνιδιού του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ με πολύχρονη παρουσία και πείρα στο χώρο της Παιδαγωγικής Θεάτρου, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή την Δρ. Ανδρομάχη (Μάγκυ) Μοντζολή και Διευθυντή Σπουδών τον Λάκη Κουρετζή, επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση του Θεάτρου για παιδιά, τόσο από θεματολογική όσο και από σκηνική άποψη, ενσωματώνοντας το Θεατρικό παιχνίδι μέσα στη δράση του έργου.

Περίληψη του έργου:
Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ζουν και εργάζονται ο Σάκης Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και άλλοι φίλοι τους. Φθάνει ένα γράμμα από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας και Διατροφής. Το χωριό τους έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί μαζί με άλλα εννέα χωριά για τις πιο υγιεινές τροφές ενώ θα ληφθεί υπ’ όψιν και το περιβάλλον. Οι Μεγαλομπουκίτες αρχίζουν να ετοιμάζονται για το διαγωνισμό. Οι Χημικοχωρίτες όμως – ο Ανθρακόλας, η Ταμιακή Μηχανή και οι υπόλοιποι συντοπίτες τους – καταστρώνουν ένα σχέδιο δολιοφθοράς για να τους εμποδίσουν να πάρουν το βραβείο. Με τα χημικά τους όπλα φυτοφάρμακα, ορμόνες, καμένο λάδι, πολύ λίπος και ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες) προσπαθούν να καταστρέψουν τα χτήματα της Μεγαλομπουκιάς ώστε να τα αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή, να χτίσουν εργοστάσια που θα παράγουν βλαβερές για την υγεία τροφές, να γίνουν πάμπλουτοι και να εξουσιάσουν όλο τον πλανήτη.
Μετά από πολλές περιπέτειες οι Μεγαλομπουκίτες με καθαρό μυαλό τίμια μέσα και ένα πρωτότυπο τρόπο εξοντώνουν τους Χημικοχωρίτες και κερδίζουν το βραβείο.

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή ώρα 5:00 μ.μ. από 20 Οκτωβρίου
Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€, ΑΜΕΑ, ΟΑΕΔ, ομαδικό (από 10 άτομα) 7 €,
για σχολεία 6 €.
Διάρκεια παράστασης: 1.30΄ (με διάλειμμα)

Για σχολεία και νηπιαγωγεία: Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις ύστερα από ιδιαίτερη συμφωνία. Τιμή εισιτηρίου: 6 €

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ν. Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι (δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)
Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, http://www.theatro-imeras.gr, [email protected]