Οι πρώτες ταινίες του Νίκου Κούρκουλου

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Πως ο Νίκος Κούρκουλος έγινε πρώτο όνομα; Πως έγινε ο απόλυτος σταρ του Ελληνικού κινηματογράφου; Το ξέρετε πως χρειάστηκαν 11 ταινίες μέχρι να πάει στην Φίνος Φιλμ και να γίνει αυτό που όλοι ξέρουμε;

Πέρασε όλες τις φάσεις, από μικρά ρολάκια, ταινίες που το όνομα του δεν αναφερόταν καν στις αφίσες ή στα διαφημιστικά ή ταινίες που το όνομα του ήταν 5ο και 6ο στην σειρά.

Μια αναδρομή σήμερα για να δούμε την καριέρα του μέχρι να γίνει 30 ετών. Ο Νίκος Κούρκουλος γεννήθηκε το 1934 και η ανασκόπηση που θα κάνουμε είναι μέχρι το 1964. Πως ένα φτωχόπαιδο από του Ζωγράφου, το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας του Αλκίνοου Κούρκουλου, που ήταν κουρέας, πως ο νεαρός που ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής, έγινε το μεγαλύτερο όνομα του Ελληνικού κινηματογράφου.

Ο μπαρμπα-Γιάννης ο κανατάς (1957)

Ο Νίκος Κούρκουλος είναι 23 ετών και παίζει στην πρώτη του ταινία και στην αφίσα τα μόνα ονόματα που αναφέρονται είναι του Βασίλη Αυλωνίτη, του Αλέκου Αλεξανδράκη και του Νίκου Σταυρίδη.

Το τελευταίο ψέμα (1957)

Ο Μιχάλης Κακογιάννης το 1957 κάνει το κοινωνικό αυτό δράμα με πρωταγωνιστές την Έλλη Λαμπέτη, τον Μιχάλη Νικολινάκο, τον Γιώργο Παππά και σε πρώτη εμφάνιση τον…

Η συνέχεια εδώ