Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή

Αντλώντας έμπνευση από την ανεξάντλητη ιδέα ότι οι εξωγήινοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας, Oι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή μας συστήνουν νέους πράκτορες, θανατηφόρα όπλα, καλούς και κακούς εξωγήινους. Η κοσμοπολίτικη κωμική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας συγκεντρώνει μερικούς από τους πιο περιζήτητους και ταλαντούχους ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων ο Chris Hemsworth (Thor) και η Tessa Thompson (Thor:Ragnarok), που υποδύονται στους Πράκτορες H και M, με την Emma Thompson (Howards End) να αναλαμβάνει ξανά τον ρόλο της επικεφαλής της οργάνωσης ΜΙΒ και τους Liam Neeson (Taken), Rebecca Ferguson (Rogue Nation), Kumail Nanjiani (The Big Sick) να υποδύονται ρόλους κλειδιά.
Μία απολαυστική μείξη κωμωδίας, επιστημονικής φαντασίας, περιπέτειας που μας ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη, στο Μαρόκο, το Λονδίνο και το Παρίσι σε σκηνοθεσία του F. Gary Gray (The Fate of the Furious) και σενάριο των Art Marcum & Matt Holloway (Iron Man).

Σύνοψη
Οι Άντρες με τα Μαύρα έχουν εξαπλώσει τη δράση τους στον πλανήτη, το ίδιο όμως έχουν κάνει και τα εξωγήινα αποβράσματα. Για να μας προστατεύσουν, ο παρασημοφορημένος Πράκτορας H (Chris Hemsworth) και η αποφασισμένη νεοσύλλεκτη M (Tessa Thompson) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα απρόσμενο δίδυμο που μπορεί και να τα καταφέρει. Καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα παγκόσμια απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή του οποιουδήποτε, ακόμα και ενός Άντρα με τα Μαύρα, πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν την οργάνωση και τον ίδιο τον κόσμο.

Διάρκεια: 115’

13 Ιουνίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Visit
1. Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/
2. Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment
3. Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/
4. Youtube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment

Γνωριμία με τους Άντρες και τις Γυναίκες με τα Μαύρα

Όπως όλοι οι θαυμαστές ανά τον κόσμο ήδη γνωρίζουν, οι Άντρες με τα Μαύρα είναι μία κυβερνητική οργάνωση που έχει επικοινωνία με πλάσμα από άλλο κόσμο. Η οργάνωση δίνει άδεια παραμονής, επιβλέπει και επιτηρεί τη δραστηριότητα των εξωγήινων στη Γη, προστατεύοντας τον πλανήτη με τρόπους που οι πολίτες δεν μπορούν να φανταστούν. Θωρακισμένη με όπλα υψηλής τεχνολογίας, η οργάνωση διαθέτει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, το Neuralyzer, μία συσκευή που θυμίζει στυλό και εκπέμπει μία αχτίδα φωτός, η οποία σβήνει τις αναμνήσεις αυτών που έχουν έρθει σε επαφή με τους εξωγήινους, διατηρώντας έτσι την ίδια την ύπαρξη της οργάνωσης μυστική.
Ενώ αυτή η μυθολογία είναι κρίσιμη για τη νέα ταινία, αυτή τη φορά η ιστορία διευρύνεται και περιλαμβάνει νέα στοιχεία. Βρισκόμαστε στο ίδιο σύμπαν με τις προηγούμενες ταινίες, αλλά δεν περιοριζόμαστε στη Νέα Υόρκη. Η ταινία έχει διεθνή γεύση και καινούριους χαρακτήρες, όπως την πράκτορα Μ που ενώνει τις δυνάμεις της με έναν κορυφαίο πράκτορα στα πλαίσια της πιο απαιτητικής αποστολής της οργάνωσης.
Θα συναντήσουμε τη Μ ως μικρό κορίτσι, που μαζί με τους γονείς της, συναντά επισκέπτες από άλλο κόσμο. Έχοντας ξεφύγει από το όπλο της οργάνωσης που διαγράφει τη μνήμη, η M είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για τους εξωγήινους που υπάρχουν στη Γη και τους μυστηριώδεις μαυροντυμένους άντρες που την επισκέφθηκαν στο σπίτι της. Περνάει τον χρόνο της ψάχνοντας απαντήσεις και μετά από χρόνια ανακαλύπτει τα αρχηγεία της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη. Εντυπωσιασμένη από την εξυπνάδα της Μ, που την έκανε τον μοναδικό άνθρωπο που μπήκε στα αρχηγεία απρόσκλητος, η Πράκτορας Ο (Emma Thompson) την κάνει πράκτορα.
H M θέλει πολύ να ανάβει στην ιεραρχία και συνεργάζεται με τον Η (Chris Hemsworth), έναν θρυλικό πράκτορα, που κάποτε έσωσε τον κόσμο χάρη στην εξυπνάδα του και μόνο. To δίδυμο καλείται να συναντήσει τον βασιλικό εξωγήινο, Vungus, και να φροντίσει να περάσει καλά στη Γη. Αλλά λίγο μετά την είσοδο τους σε ένα κυριλέ κλαμπ, ο Vungus δολοφονείται και οι πράκτορες ανακαλύπτουν ότι έκρυβε ένα όπλο που θα μπορούσε να εξολοθρεύσει ολόκληρους γαλαξίες. Το δίδυμο υποψιάζεται την εμπλοκή κάποιου από την οργάνωση. Πρέπει να βρουν τον δολοφόνο, πριν το όπλο βρεθεί στα λάθος χέρια. Το ταξίδι τους θα τους στείλει από το Λονδίνο στο Μαρόκο, την Ιταλία και το Παρίσι, σε μία αποστολή με στόχο να σωθεί ο πλανήτης.

Αυτοί είναι οι Άντρες και οι Γυναίκες με τα Μαύρα

Ο Chris Hemsworth είναι ο Πράκτορας H, που είναι ευρύτερα γνωστός για τις ικανότητες του και την ομορφιά του. Πριν χρόνια, ο H και ένας άλλος πράκτορας, ο High T (Liam Neeson) έσωσαν τον πλανήτη από μία εξωγήινη απειλή. O H έχει επαναπαυτεί στις δάφνες του και μερικοί θεωρούν ότι έχει χαλαρώσει. «Ο Η νιώθει δυνατός και άνετος να λειτουργεί όπως θέλει» λέει ο Hemsworth. «Έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση και χιούμορ και προτιμά να αποφεύγει τους κανόνες. Αυτό δεν αρέσει τους συναδέλφους του, οπότε υπάρχει σύγκρουση με την οργάνωση στο Λονδίνο. Την έχει γλιτώσει πολλές φορές και τώρα είναι η ώρα να ξυπνήσει».
Ο Chris Hemsworth άρπαξε την ευκαιρία να συνεχίσει μία επιτυχημένη σειρά δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης. «Η ταινία έχει παγκόσμια αίσθηση» επιβεβαιώνει ο ηθοποιός. «Κινείται από το Λονδίνο στο Μαρακές, στην Ιταλία και το Παρίσι. Έχει πολλή δράση, επιστημονική φαντασία και χιούμορ. Λίγες ταινίες το έχουν αυτό σε τέτοιο βαθμό όπως οι Άντρες με τα Μαύρα».
Ο σταρ των Εκδικητών αποδίδει τα εύσημα στον σκηνοθέτη F. Gary Gray, που έδωσε μια πιο φιλόδοξη κλίμακα στην ταινία χωρίς να χάνει σε κωμικές στιγμές. «Ο Gary τα έχει κάνει όλα και άνοιξε τον κόσμο της ταινίας» λέει ο Hemsworth. «Η νέα ταινία συνεχίζει την κληρονομία που όλοι αγαπάνε, αλλά ξεχωρίζει ως επική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας».

Κάτι που άρεσε ιδιαίτερα τον Hemsworth ήταν η ευκαιρία να ξαναβρεθεί με την Tessa Thompson, με την οποία είχε παίξει στο Thor: Ragnarok και στο Avengers: Endgame. «Ο χαρακτήρας της Μ φέρνει εξυπνάδα και ίντριγκα στη σχέση ανάμεσα στους δύο πράκτορες».
Ο ρόλος της Μ είναι το συμπληρωματικό του Η. «Είναι αντίθετοι σαν τη μέρα με τη νύχτα» εξηγεί η ηθοποιός. «Εκείνη είναι εγκεφαλική και ο άλλος ενστικτώδης. Οπότε, έχουν διαφορετική προσέγγιση και προτεραιότητες». Ο σεναριογράφος Art Marcum λέει σχετικά: «Συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο και τελικά βρίσκουν έναν ρυθμό και αρχίζουν να δουλεύουν σαν ρολόι».
Συναντάμε τη Μ πριν γίνει πράκτορας. Είναι ένα εξάχρονο κορίτσι που η επαφή με τους εξωγήινους την επηρεάζει βαθιά. «Αποκτά εμμονή με τη μνήμη αυτής της συνάντησης, που της άνοιξε έναν ολοκαίνουριο κόσμο» λέει η Τhompson. «Είναι κυριολεκτικά η μοναδική εκτός της οργάνωσης που ξέρει ότι υπάρχουν εξωγήινοι ανάμεσα μας και ζει για να εντοπίσει τη μυστική οργάνωση. Ξέρει ότι είναι το μόνο μέρος στο οποίο ανήκει».
Φαίνεται ότι το σύμπαν την έχει οδηγήσει εκεί που θέλει τη στιγμή που έπρεπε. «Μου αρέσει που γίνεται το αντίστροφο από αυτό που συνέβη στον χαρακτήρα του Will Smith, τον οποίο επέλεξαν να γίνει πράκτορας στην πρώτη ταινία» συνεχίζει η ηθοποιός. «Αντί για αυτό, τους βρίσκει εκείνη. Κάνει το ασύλληπτο: εντοπίζει την οργάνωση που υποτίθεται ότι κανείς δεν μπορεί να βρει. Είναι η μοίρα της να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς τους μαυροντυμένους πράκτορες».
Όπως ο Hemsworth, έτσι και η Thompson απόλαυσε το εύρος της παραγωγής που οραματίστηκε ο σκηνοθέτης. «Ο Gary δεν χάνει στιγμή» λέει η ηθοποιός. «Προσέχει τη λεπτομέρεια και έχει εκπληκτική αίσθηση της κλίμακας. Μπόρεσε να ισορροπήσει την κληρονομία της σειράς με τις νέες ιδέες και το μοναδικό του όραμα».

Η Μ κάνει το όνειρο της πραγματικότητα όταν επιστρατεύεται από την Πράκτορα Ο, την ανά τον κόσμο επικεφαλής της οργάνωσης. Τον ρόλο υποδύεται και πάλι η Emma Thompson. «Αυτή η γυναίκα, η Μ, μοιάζει αρχικά ότι απλώς περιπλανιέται στα αρχηγεία της οργάνωσης, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την κορύφωση του ταξιδιού της» λέει η Thompson. «Τότε η Ο συνειδητοποιεί ότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό στη Μ και τη βάζει στην ομάδα. Της θυμίζει τον εαυτό της. Έχουν και οι δύο εμμονή με το διάστημα και τους εξωγήινους».

Η νεοσύλλεκτη Μ αναλαμβάνει αποστολή στο Λονδίνο κάτω από την πατρική καθοδήγηση του High T (Liam Neeson). Εκεί θα συμμαχήσει με τον Πράκτορα Η για να βρουν από πού διαρρέουν οι πληροφορίες της οργάνωσης. Ο High T ετοιμάζεται να αποσυρθεί, αλλά πριν το κάνει αυτό πρέπει να επιβλέψει τις προσπάθειες τους να σωθεί ο πλανήτης για μία ακόμη φορά.
Η πληθωρική παρουσία του Liam Neeson ταιριάζει με τον ρόλο του. Ο Hemsworth εκτίμησε πολύ τη δυναμική που προσέδωσε ο Neeson στην ταινία. «O High T είναι η πατρική φιγούρα που ο H δεν είχε ποτέ, οπότε έχουν στενή σχέση. Ο Liam εξασφάλισε ότι αυτή η σχέση πατέρα-γιου και μέντορα-μαθητή ήταν ξεκάθαρη. Είναι στην καρδιά της ταινίας».

Μετά τη δολοφονία, που πυροδοτεί το κυνήγι του υπόπτου και την αναζήτηση του ασύλληπτα καταστροφικού όπλου, οι Η και Μ, κάτω από την επιτήρηση του High T, ξεκινάνε μία αποστολή που τους οδηγεί σε μία αντικερί στο Μαρακές. Εκεί, συνεργάζονται με έναν μικροσκοπικό εξωγήινο που ακούει στο όνομα Pawny και ανήκει σε ένα πολιτισμό που μεταμφιέζεται σε πιόνια σκακιού. Όλος ο πληθυσμός ζει σε σκακιέρα. «Δουλειά του Pawny είναι να προστατεύει τη Βασίλισσα» λέει ο Kumail Nanjiani, που υποδύεται τον ψηφιακό χαρακτήρα. «Αλλά όταν οι δολοφόνοι εξολοθρεύουν το είδος του, καταλήγει να είναι ο μόνος επιζήσας».
Μετά τον θάνατο της Βασίλισσας του, ο Pawny αφοσιώνεται στην Πράκτορα Μ. Γίνεται ο προστάτης της. «Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στον κόσμο μετά την αντικερί στην οποία βρισκόταν η σκακιέρα» λέει ο Nanjiani. «Ήξερε τι υπήρχε έξω, γιατί είχε διαβάσει γι’ αυτό, αλλά δεν το είχε ζήσει, μέχρι εκείνη τη στιγμή».
O Nanjiani απόλαυσε την εμπειρία μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας και του χαρακτήρα του. «Έχει πολλή πλάκα γιατί είναι αθώος και σαρκαστικός. Κυνικός και ενθουσιώδης. Ώριμος πνευματικά, ανώριμος συναισθηματικά» εξηγεί.
Η Thompson παραδέχεται ότι ο χαρακτήρας του Pawny ήταν ο αγαπημένος της. «Είναι αστείος και γλυκός» λέει. «Προσωπικά παρακάλεσα τον Kumail να αναλάβει τον ρόλο, παρόλο που δεν τον ξέρω πολύ καλά. Ήξερα ότι θα είναι τέλειος. Ο χαρακτήρας είναι ψηφιακός, αλλά ο Kumail ήρθε μαζί μας στο γύρισμα, κάτι που έδωσε πολλά στη δυναμική του χαρακτήρα».

Για να ανακτήσει το απόλυτο όπλο καταστροφής, ο H συνειδητοποιεί ότι πρέπει να επισκεφθεί μία παλιά του αγάπη, τη Riza (Rebecca Ferguson), μία έμπορο όπλων που ζει στο ιδιωτικό της εξωτικό νησί. Είναι γοητευτική, πλούσια, ισχυρή… και μία εξωγήινη με τρία χέρια, γεγονός που την κάνει ανίκητη στη μάχη. «Η Riza είναι τρελούτσικη. Κι αυτό ίσως ήταν ο πόλος έλξης ανάμεσα στον Η κι εκείνη» λέει ο Hemsworth γελώντας. «Αλλά τώρα πια θέλει να τον σπάσει στον ξύλο».
Η Riza δεν έχει αρχές και πουλάει σε όποιον δώσει τα περισσότερα. «Δεν λέω ότι είναι κακιά, αλλά σίγουρα είναι πονηρή» λέει η Ferguson. Παρόλο που είναι διφορούμενη προσωπικότητα, οι πραγματικοί κακοί της ιστορίας είναι οι πανομοιότυποι δίδυμοι-δολοφόνοι από άλλον πλανήτη. Τους ρόλους αναλαμβάνουν οι διάσημοι χορευτές/χορογράφοι Laurent και Larry Bourgeois, οι δίδυμοι που έχουν γίνει διάσημοι από τα βίντεο τους στο YouTube, ενώ έχουν χορέψει με τη Beyoncé και τον Jay-Z.
Ήταν ιδέα του σκηνοθέτη να δώσει τους ρόλους των κακών στους Laurent και Larry. Τους είχε συναντήσει παλιότερα και τους θεώρησε ιδανικούς χάρη στις απίθανες χορευτικές τους φιγούρες. «Στο γύρισμα τους παρακολουθούσα με δέος» λέει ο Hemsworth. «Έχουν κάτι το εντυπωσιακό και χαλαρό στον τρόπο που κινούνται σε συγχρονισμό. Συμπληρώνει ο ένας τη σκέψη του άλλου, σωματικά και προφορικά. Είναι καταπληκτικό να το βλέπεις».
Για τον Laurent και τον Larry, η ταινία ήταν απολαυστική εμπειρία. «Πάντα μας άρεσαν οι ταινίες των MIB και λατρεύαμε τον Will Smith» λέει ο Laurent. «Τώρα είμαστε μέρος της ιστορίας αυτής της καταπληκτικής σειράς».
Οι δίδυμοι είχαν μια μοναδική προσέγγιση στη δουλειά τους. «Προτιμάμε να χορεύουμε παρά να μιλάμε. Ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσουμε είναι μέσα από τον χορό και έχουμε δημιουργήσουμε το δικό μας στυλ από την παιδική μας ηλικία. Είμαστε τελειομανείς και τρελά συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον, οπότε είναι απίθανο το πώς ο σκηνοθέτης πήρε τον χορό μας και την ενέργεια μας και δημιούργησε τους τέλειους κακούς, τους οποίους υποδυόμαστε στην ταινία».
Μία πιο προσγειωμένη φιγούρα είναι ο Πράκτορας C, που υποδύεται ο βρετανός ηθοποιός Rafe Spall (Shaun of the Dead, Jurassic World: Fallen Kingdom). O C έχει βάλει στο μάτι τη θέση του High T. «Έχει πλάκα να παίζεις έναν χαρακτήρα που είναι φριχτός με όλους, συνέχεια» λέει ο ηθοποιός. «Είναι πολύ απελευθερωτικό. Περνάμε τόσο χρόνο να προσποιούμαστε τους καλούς, οπότε είναι ωραίο να μην το κάνεις αυτό και να πληρώνεσαι από πάνω!».

Συντελεστές
Σενάριο: Art Marcum, Matt Holloway
Σκηνοθεσία: F. Gary Gray
Παίζουν: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani, Rebecca Ferguson, Rafe Spall, Les Twins – Laurent Bourgeois & Larry Bourgeois, Emma Thompson, Liam Neeson
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Stuart Dryburgh, ASC
Μοντάζ: Christian Wagner and Zene Baker, ACE
Μουσική: Danny Elfman & Chris Bacon