«Ξαστεριά» Θέρμης

All-focus

Ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης με χαρά συμμετείχε στην εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση για τα φετινά Σταυρέτκα του Σωματείου Παναγία Σουμελά Θέρμης στις 14 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Σύλλογος Έρευνας και διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «Ιδαία Γη», το Σύλλογος Ποντίων Κάτω Σχολαρίου «Ανέβζηγος Αροθυμία», την Ένωση Ποντίων Δροσιάς Αττικής και Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας σ’ ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην Κρήτη και τον Πόντο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Παράδοση Ενώνει».
Επιπλέον, στις 16 Σεπτεμβρίου η χορευτική ομάδα της «Ξαστεριάς» πλαισίωσε μαζί με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους το πατροπαράδοτο έθιμο της «κουρκούτας» που διοργάνωσε γι’ άλλη μια χρονιά η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας- Θράκης στο άλσος Αγίου Τρύφωνα Θέρμης.
Τέλος, ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης Ξαστεριά Θέρμης πραγματοποίησε την καθιερωμένη, ετήσια Φθινοπωρινή εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της μουσικοχορευτικής χρονιάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και των Θέρμης Δρωμένων. Έτσι στις 21 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Αγίου Τρύφωνα Θέρμης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία μια όμορφη βραδιά με μουσική, χορό, τσικουδιά και ποικιλία κρητικών εδεσμάτων. Μια βραδιά γεμάτη Κρητική Φιλοξενία.
Παράλληλα, με αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων επίδοξων χορευτών που αγαπούν την κρητική παράδοση έχουν ξεκινήσει τα πρώτα χορευτικά τμήματα παίδων και ενηλίκων αρχαρίων και προχωρημένων. Περιμένουμε με χαρά όλους εσάς για να γίνουμε μια όμορφη παρέα!