Ντίνος Καλύβας “Στον Αστερισμό της Νιόβης”

Άλμπουμ – κύκλος κλασσικών & cross over τραγουδιών σε ερμηνεία, σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή του Ντίνου Καλύβα.

Οι στίχοι είναι παρμένοι από ποιητικές συλλογές της Νιόβης Ιωάννου.

Λίγα λόγια για την Νιόβη Ιωάννου: Η Νιόβη Ιωάννου, πέρασε τα παιδικά κι εφηβικά της χρόνια στο Ναύπλιο. Ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο και την διδασκαλία γαλλικών. Ποιήματά της και πεζά έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά κι εφημερίδες. Ποίησή της έχει μεταφραστεί στα ιταλικά από τον Crecsentzo Sangiglio. Στο θέατρο έχει ανέβει ο θεατρικός της μονόλογος «Μην έρθεις απόψε». Είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο Symban World Radio –εκπομπή για την Τέχνη και τον Πολιτισμό- που εκπέμπει στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας στα FM και μέσο WEB σε όλον τον κόσμο. Κυκλοφορούν οι ποιητικές της συλλογές, «Φως-2» εκδόσεις Γαβριηλίδης 2013, «σε στΗχο πλάγιο και μόνο» εκδόσεις Οσελότος 2014, «Εις άτοπον» εκδόσεις Μανδραγόρας 2017, «Πορτατίφ» εκδόσεις Μανδραγόρας 2019, «Στην πυρά» εκδόσεις Μανδραγόρας 2021.

Τίτλος τραγουδιού “Θ’ αφήσω”  Στίχοι από την ποιητική συλλογή “Εις άτοπον” της Νιόβης Ιωάννου Εκδόσεις Μανδραγόρας 2017

Σύνδεσμος 1ου μέρους άλμπουμ (7 τραγούδια) => https://www.youtube.com/watch?v=spHStIXucwE&list=PL4W8LpJFdUBQLFO2Pd5R1iw65Ge3BB8QR

«Μια από τις όμορφες μέρες του καλοκαιριού που μας πέρασε, γνώρισα σε μια από τις παρουσιάσεις της την κυρία Νιόβη Ιωάννου. Κι αυτή μας η συνάντηση, έφερε στον κόσμο τη σειρά τραγουδιών «Στον Αστερισμό της Νιόβης». Το 1ο μέρος σύνολο 7 τραγούδια με το τραγούδι «Θ’ αφήσω» μόλις τελείωσε! Όλα τα τραγούδια που θα ακούσετε σύνολο 15, είναι παρμένα από τις ποιητικές της συλλογές «Πορτατίφ» , «Στην Πυρά» και  «Εις άτοπον»  –  Εκδόσεις Μανδραγόρας. Ο 1ος κύκλος της σειράς , είναι Βαλς με έντονες πινελιές της ρετρό εποχής του μεσοπολέμου. Όλα τα τραγούδια κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι κινηματογραφικά soundtracks σε ταινίες πραγματικές ή της φαντασίας σας!

Καλή σας ακρόαση και καλό σας ταξίδι στους πιο όμορφους ουτοπικούς κόσμους!»

Μετά Τιμής  Ντίνος Καλύβας

Ο Ντίνος Καλύβας.. Ως σολίστ έχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικά σόου, διεθνή Φεστιβάλ, φιλανθρωπικές συναυλίες και παραστάσεις σε χώρους όπως ο “Παρνασσός”, το Αμφιθέατρο Φ. Νάκας, το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, Σύνταγμα Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσ/κης κλπ. Έκανε το ντεμπούτο του ως τενόρος στο Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο του Μπάχ με την ορχήστρα νέων Αθηνών στις 17 Δεκεμβρίου του 2007 στην αίθουσα τελετών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως συνθέτης και παραγωγός έκανε το ντεμπούτο του με το Άλμπουμ “Εμπνεύσεις” στις 6 Δεκεμβρίου του 2020.