Νίκος Παπαδόπουλος: “Η τέχνη δεν σταματά πουθενά! Πιστεύω πως ο κόσμος τώρα έχει ανάγκη την τέχνη πιο πολύ από ποτέ”

Υποδεχόμαστε το Φεβρουάριο του 2021 με πρωτοποριακό project της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ το οποίο πρότεινε και επιμελείται η καλλιτέχνις Χρύσα Μπαρζόκα.
Στο πρότζεκτ γνωστοί καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέτουν με έργα στραμμένα προς την κρυστάλλινη βιτρίνα έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να θαυμάσουν δημιουργίες από τον εξωτερικό αύλειο χώρο – στο κλίμα της εποχής… Η έκθεση θα βρίσκεται εκεί όλο τον Φεβρουαριο επιμένοντας να συγκεντρώνει την προσοχή και την συναισθηματική φόρτιση του θεατή.

Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτό το project. Ποιο συναίσθημα πιστεύετε πως επικρατεί στον επισκέπτη αντικρίζοντας το δικο σας έργο; Δεν είμαι ο αρμόδιος να σας περιγράψω κάτι τέτοιο. Αυτή ακριβώς είναι η μαγεία στην τέχνη, ο καθένας αλληλοεπιδρά διαφορετικά στην όψη του ίδιου εργου.

Τι συμβολίζει για εσάς η συμμετοχή σας, στο γυάλινο περίπτερο, στη Νέα παραλία; Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που εκθέτω στο γυάλινο κτίριο ! Αυτού του είδους
Εκθεση είναι πρωτόγνωρη για εμένα, μια πολύ ωραία πρωτοβουλία, σε μια πόλη που αγαπώ!

Πώς νομίζετε ότι μπορεί να επιδρά στους θεατές αυτή η πρωτοβουλία τη δεδομένη εποχή; Η τέχνη δεν σταματά πουθενά ! αυτο νιώθει ο θεατής βλέποντας έργα τη δεδομένη εποχή ! Έστω και από απόσταση. Πιστεύω πως ο κόσμος τώρα έχει την τέχνη ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ μπορεί να προτείνει εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης μίας επερχόμενης δυστοπίας; Υπάρχει ανάγκη για νέες καλλιτεχνικές δράσεις και πρακτικές την εποχή του ιού; Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ έχει αποδείξει την ευελιξία και πρωτοτυπία της, υπό οποιαδήποτε συνθηκες. Πάντα υπάρχει ανάγκη και χώρος για νέες καλλιτεχνικές ιδέες και δράσεις.
Και αυτό φαίνεται από τον κόσμο που αγκαλιάζει θέρμα τις εκδηλώσεις. Ένα παραπάνω τωρα που ο κόσμος θελει να ξεφύγει από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί, και η τέχνη είναι ο δρόμος.

Η Θεσσαλονίκη στο πέρασμα των χρόνων νοιώθετε οτι αγκαλιάζει τους καλλιτεχνες; Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια τεράστια καλλιτεχνική κοινότητα, ζυμώνονται και υλοποιούνται ιδέες και ο κόσμος τις αγκαλιάζει.