Νέο videoclip «Δε μ’ αφορά» από την απροσδόκητη συνεργασία Flow Profile & Σκηνοθέτη (FF.C.)

Με 90’s αισθητική, ατμοσφαιρικό beat και ορμητικό flow, οι βετεράνοι του hip hop επιστρέφουν στο παιχνίδι για να θέσουν τους δικούς τους κανόνες.

Μία απρόσμενη συνεργασία, μια μουσική συνάντηση σφυρηλατημένη στην αθέατη πλευρά της ελληνικής underground hip hop σκηνής. Ο Αλέξης aka “Flow Profile” γνωστός από τη μουσική του πορεία στα groups “Νεκρική Σιγή” και “NiSigma”, έχοντας στο πλευρό του τον Σκηνοθέτη των θρυλικών “FF.C.” επανασυστήνονται στο ευρύ κοινό με το νέο τους project “Flow Profile x Σκηνοθέτης”.

Tο νέο τους single με τίτλο «Δε μ’ αφορά», προάγγελος του επερχόμενου δίσκου «Ένα τσιγάρο μαζί σου» είναι μία ωδή στα 90’s τόσο μουσικά όσο και κινηματογραφικά. Ο beatmaker Σκηνοθέτης επιλέγει και χρησιμοποιεί oldschool samples ως βάση του κομματιού, ενώ ο MC ρέει ακατάπαυστα και σταδιακά κλιμακώνει την ένταση.

Την οπτικοποίηση ανέλαβε ο Σπύρος Στεριώτης, ο οποίος έχει αποδώσει την συγκεκριμένη αισθητική με τρόπο που συνηθιζόταν την συγκεκριμένη δεκαετία. Αμέτρητοι δίσκοι βινυλίου και ένα stereo πλαισιώνουν τον ερμηνευτή, που με τους στίχους του τοποθετείται ιδεολογικά και προσωπικά έναντι στα κακώς κείμενα της μουσικής σκηνής, δηλώνοντας την αδιαφορία του απέναντι σε όσους προσπάθησαν να τον καθηλώσουν στη μουσική του πορεία.

Flow Profile x Σκηνοθέτης – Δε μ’ αφορά | De m’ afora (Official 2020)

https://www.youtube.com/watch?v=XDYJBQ6gH9Q

Οι δύο καλλιτέχνες, ερχόμενοι από διαφορετικές κατευθύνσεις, συναντιούνται σε σταυροδρόμι και διαλέγουν αμφότεροι την ίδια στροφή. Ο Αλέξης χαράζει την ανεξάρτητη πορεία του μέσα από την ορμητική ερμηνεία χιλιάδων στίχων στους οποίους έχει δώσει ζωή με το χαρακτηριστικό του flow. Από την αντίπερα όχθη, ο Σκηνοθέτης, επενδύει τα λόγια του MC με βαριά beats και χαρακτηριστικές λούπες, που έθεσαν τους FF.C. και τις “Αντίξοες Παραγωγές” στην κορυφή, κερδίζοντας το σεβασμό των οπαδών του είδους.

Οι Flow Profile & Σκηνοθέτης θέλουν να αφήσουν το δικό τους προσωπικό στίγμα για το τι είναι για αυτούς η hip hop κουλτούρα και πως οφείλουν καλλιτέχνες και κοινό να την αντιμετωπίζουν. Το “Δε μ’ αφορά” είναι το τρίτο τραγούδι της συνεργασίας τους που κυκλοφορεί ανεξάρτητα στο διαδίκτυο και είναι αρκετά ενδεικτικό του τι πρόκειται να επακολουθήσει. Αυτό το project είναι το μουσικό αποτέλεσμα δύο βετεράνων, που γνωρίζουν για ποιο λόγο δημιουργούν και ενώνουν τις ικανότητες τους, σηκώνοντας κόκκινο πανί σε όσους νομίζουν πως ξέρουν τι σημαίνει ραπ το έτος 2020.

Links:

► YouTube Channel: http://bit.ly/FlowProfilexSkinothetis

► Instagram: https://www.instagram.com/flowprofile.skinothetis/

► Facebook: https://www.facebook.com/FlowProfile.Skinothetis

Επικοινωνία / Press Info: Action Εστί | Artist & Event Management