Νέο εναλλακτικό εργαστήρι φωνητικής FINDMYVOICE

Όταν μια σοπράνο/τραγουδίστρια και συνθέτης αποφασίζει να μοιραστεί τις μουσικές της γνώσεις και τις καλλιτεχνικές τις εμπειρίες καλώντας μας να ανακαλύψουμε μαζί της, την ΦΩΝΗ μας τότε μιλάμε για το νέο εναλλακτικό εργαστήρι φωνητικής FINDMYVOICE.

Εμπνεύστρια του εργαστηρίου και δασκάλα είναι η Soprano/Singer-Songwriter και Καθηγήτρια Φωνητικής Fiona Λαμπρίδη. Η FIONA είναι μια καλλιτέχνις με πολύπλευρο παρελθόν στην τέχνη του τραγουδιού, καριέρα στο κλασικό τραγούδι, ερμηνεύτρια και συνθέτης των δικών της pop-rock τραγουδιών, δασκάλα τραγουδιού, που ήρθε στην Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2018 όπου παράλληλα με τις προσωπικές καλλιτεχνικές δράσεις της, ιδρύει το FINDMYVOICE Workshop.

Η εμπειρία της ως μαθήτρια αρχικά, ως solist & performer αργότερα ως δασκάλα τραγουδιού, αλλά και η ενασχόλησή της με βιωματικά εργαστήρια ψυχολογικής αναζήτησης, την οδήγησαν στην πεποίθηση ότι η φωνητική τέχνη ενδυναμώνει την ανθρώπινη ύπαρξη, την εξελίσσει και την θεραπεύει πολλές φορές από τα τραύματά της και όλα αυτά μέσα σε ένα καλλιτεχνικό και άκρως δημιουργικό πλαίσιο.

Τo FindMyVoice Workshop είναι ένα εργαστήρι φωνητικής για όλους!
Απευθύνεται σε επαγγελματίες καλλιτέχνες τραγουδιστές & ηθοποιούς που θέλουν να εξελιχθούν, να βελτιώσουν την τεχνική τους ή να διορθώσουν προβλήματα στην τεχνική και την έκφρασή τους, σε ερασιτέχνες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του τραγουδιού και να μάθουν βασικές τεχνικές της φωνητικής, σε ανθρώπους που θέλουν να θεραπεύσουν την φωνή τους από κακή χρήση ή κούραση, σε στελέχη εταιρειών, επιστήμονες, δημοσιογράφους, ομιλητές, που θέλουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους στην παρουσίαση, την ομιλία και την διαχείριση του άγχους αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν αυτοβελτίωσή τους.

Η Φωνή είναι ένα πολύ ιδιέταιρο και δύσκολο όργανο. Το ίδιο το σώμα είναι το όργανο και μαθαίνοντάς το, εκπαιδεύοντάς το, μαθαίνουμε τον εαυτό μας. Εκπαιδευόμαστε στην φωνητική τέχνη και μαθαίνουμε τεχνικές αναπνοής απαραίτητες για την ερμηνευτική μας απόδοση αλλά και τρόπους να εκφραζόμαστε. Για την FIONA το τραγούδι είναι η τέχνη της Έκφρασης, της Θεραπείας και της Απελευθέρωσης. Η FIONA μας μυεί, στα άδυτα της φωνητικής τέχνης, μ’έναν προσιτό και ακομπλεξάριστο τρόπο επιτρέποντας και δίνοντας την δυνατότητα σε όλους όσους το επιθυμούν, να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν!

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα, ξεκινά ο καινούριος FINDMYVOICE κύκλος διάρκειας τριών μηνών και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στο Νέο Θεμέλιο [Πτολεμαίων 30, 3ος Όροφος].

Πληροφορίες για τις εγγραφές & δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη σελίδα του εργαστηρίου : FINDMYVOICE Info:
Facebook: https://www.facebook.com/findmyvoice/ Email: [email protected]
FIONA’s Info:
Facebook: https://www.facebook.com/fiona.singer.official/
Εmail: [email protected]

Λίγα λόγια για τη FIONA:

Eίναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Ελλάδα. Διπλωματούχος δραματική σοπράνο – με μεγάλη εμπειρία διδασκαλική αλλά και σολιστική ως ερμηνεύτρια κλασσικού ρεπερτορίου, αλλά και ως ερμηνεύτρια της blues-pop-rock μουσικής. Eίναι επίσης συνθέτρια pop-rock-blues τραγουδιών και ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή προσωπικών μουσικών projects και τη διδασκαλία.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, από το 2004 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια φωνητικής σε Ωδεία, Μουσικές Σχολές και Θεατρικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Το 2018 ιδρύει στη Θεσσαλονίκη το “FindMyVoice” εργαστήρι.

• Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τον μπάσο Γιώργο Παππά.
• Πήρε δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμφηφεί και ‘Α βραβείο στο Κλασικό Ωδείο Χολαργού υπό την καθοδήγηση της μέτζο σοπράνο Rositsa Troeva
• Παρακολούθησε σεμινάρια με τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες Ghena Dimitrova και Rudolf Knoll
• Έχει διακριθεί σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς λυρικού τραγουδιού.
• Εξαετής παρακολούθηση βιωματικών-ψυχολογικών σεμιναρίων με θέμα την σωματική καταγραφή ψυχολογικών σοκ.
• Σεμινάριο Υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι Acting How.
• To 2017 παρακολούθησε στο ΜΕΤ School του Λονδίνου κύκλο μαθημάτων με αντικείμενο το Screen Acting ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής και performing με τον βραβευμένο σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas. (BAFTA/BBC/TV4 etc.)

Διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των Καλλιτεχνικών Μαθητικών Αγώνων Περιφέρειας Αιγαίου.
Συνεργάστηκε και τραγούδησε με την γερμανίδα σοπράνο Cristiana Jordan στην Γερμανική Σχολή Αθηνών, στην παράσταση «Δύο Γυναίκες, Δύο Ευρωπαίες, Μια Φωνή». Υπηρέτησε με αφοσίωση το λυρικό τραγούδι για αρκετά χρόνια, δίνοντας ατομικά ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριο της στην όπερα περιλάμβανε ρόλους όπως:
Leonora (La Forza del Destino), Turandot, Aida, Santuzza (Cavalleria Rusticana) κ.α. Η κλασική παιδεία αποδείχθηκε ότι δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της για άλλα είδη μουσικής όπως blues, rock και soul. Ξεκίνησε να συνεργάζεται με blues rock σχήματα ως lead singer με εμφανίσεις σε clubs της Αθήνας ,της περιφέρειας και στο εξωτερικό.
Υπήρξε lead singer στη Blues band «Tube a Bassa» όπου για τέσσερα χρόνια έδιναν συναυλίες και συμμετείχαν σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
Συμμετείχε σε δύο δίσκους world – fusion, κάνοντας τα φωνητικά. Το 2002 – «Visionary World» και το 2004 «Hyperfly» του Albert Παναγιωτόπουλου και από το 2010 ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος.
Με τους ALTRIBE έχει κυκλοφορήσει συνολικά τέσσερα ολοκληρωμένα album και δυο singles.
1. 2011 «Το θαύμα» FM Records
2. 2012 single «Φεύγω ολο πιο μακριά» Warner Music
3. 2014 «Aphrodisiac» AAP
4. 2016 «Spooky Train» Cultural Action/EMSE
5. 2017 single «Too late to come back»
6. 2018 «You heal my heart» Cultural Action/EMSE

Τον Μάιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο αγγλόφωνο solo album «You heal my heart» με τραγούδια που έχει συνθέσει η ίδια, αλλά και σε συνεργασία με τον Albert Παναγιωτόπουλο, σε παραγωγή και ενορχήστρωση του γνωστού drummer/συνθέτη/παραγωγού Νίκου Αντύπα γνωστού από τους Socrates και τις συνεργασίες του με την Χάρις Αλεξίου, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Sting κ.α.