Νέα συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από Δήμο Πειραιά & ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 και ώρες 10:00 – 18:00 στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά (ισόγειο Δημαρχείου)

Ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε μια ακόμη σημαντική συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», υλοποιούν νέα δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό, αλλά και για τους πρόσφυγες που καθημερινά καταφθάνουν στην Ελλάδα.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 18:00 στο ισόγειο του Δημαρχείου Πειραιά (Γραφείο Εθελοντισμού).

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι:

Φάρμακα, υγειονομικό υλικό, κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές, γάλατα, πάνες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη κουζίνας και ρούχα (σε καλή κατάσταση, έτοιμα να φορεθούν).

Σημειώνεται πως από φιλανθρωπικές δράσεις του Δήμου Πειραιά και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. έχουν ήδη συγκεντρωθεί 6 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Δήμος Πειραιά φιλοξενεί οικογένειες Ουκρανών προσφύγων, διασφαλίζοντας καθημερινά όλα τα απαραίτητα υλικά αγαθά διαβίωσης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συμμετέχουν σε ακόμη μια ανθρωπιστική δράση με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται στην Ουκρανία από τον πόλεμο. Ο Πειραιάς δείχνει πάντα αλληλεγγύη σε όσους χρήζουν βοήθειας και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα πράξει και τώρα. Για τον λόγο αυτόν, καλώ τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στέλνοντας από τον Πειραιά μήνυμα συμπαράστασης και ανθρωπιάς».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, ανέφερε:

«Καλούμε για ακόμη μια φορά τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες να δείξουν το μεγαλείο της ψυχής τους και να στηρίζουν τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό από το υστέρημά τους. Είμαι πεπεισμένος ότι όπως το πράξαμε το προηγούμενο διάστημα συγκεντρώνοντας τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, το ίδιο θα ξανακάνουμε και αυτή τη φορά. Η ανθρωπιά και το φιλότιμο των Πειραιωτών θα στείλουν για ακόμη μια φορά ηχηρό μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης εντός και εκτός συνόρων».

www.piraeus.gov.gr