Νάσος Αθανασίου: Η λέξη που μ’ εκφράζει ως συγγραφέα είναι ο “Καθρέφτης”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να συγγράφετε; Από έφηβος, δηλαδή από τότε που ήμουν κοτόπουλο, μ’ αρέσει να σκαλίζω. Αυτό δεν λέγεται συγγραφή, το ξέρω. Εμένα πάντως δεν με ενοχλούν τα ορνιθοσκαλίσματα. Αντίθετα πιστεύω ότι έχουν άμεση σχέση… με τα αυγά!

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Καθρέφτης.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Δεν υπάρχει έμπνευση. Μονάχα «στάση ζωής» υπάρχει.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Θαυμάσια αποτυχημένο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να βγάλω μερικά πράγματα από το συρτάρι μου. Και να τα δοκιμάσω στο φως. Άρχισε από το Στραβό Έλατο.

Σε ποιες ηλικίες παιδιών απευθύνεται αυτό το παραμύθι; Εδώ βρίσκεται ίσως η ιδιορρυθμία. Πρόκειται για ένα παραμύθι που οι γονείς ή οι παππούδες πρέπει να διαβάσουν στο παιδί. Χρειάζεται όλη την οικογένεια. Δεν μοιάζει με τα κινούμενα σχέδια της τηλεόρασης που το παιδί παρακολουθεί μόνο του.

“Το στραβό έλατο

Νάσος Αθανασίου
Το στραβό έλατο
Εικονογράφηση: Δημήτρης Σεβαστάκης
Επιμέλεια: Μαρία Κούρση
Σελίδες: 32, σκληρόδετο εξώφυλλο
ISBN: 978-960-213-472-6, Τιμή: 12,50 ευρώ

Από όλα τα όμορφα έλατα του δάσους, ένα αστεράκι επέλεξε να πηγαίνει να κουρνιάζει μόνο σε ένα, στο ίδιο πάντοτε στραβό έλατο και σε κανένα άλλο.
Το αστεράκι αγάπησε το στραβό ελατάκι και το διάλεξε ανάμεσα σε όλα τα πανύψηλα και εντυπωσιακά δέντρα που υψώνονταν με περήφανη κορμοστασιά μέσα στο καταπράσινο δάσος.
Γιατί άραγε;

Ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου και ο ζωγράφος Δημήτρης Σεβαστάκης αφηγούνται ένα τρυφερό παραμύθι, μια συγκινητική ιστορία για την προσπάθεια, τον αγώνα για το ακατόρθωτο, τα όνειρα που έχουμε στην καρδιά μας, το λίγο που μπορεί να γίνει πολύ, την πίστη που κάνει θαύματα.
Ένα παραμύθι που φωτίζεται από ένα μοναδικό ολόλαμπρο φως και πάνω από όλα από την Αγάπη, τη μαγεία και τη ζεστασιά της αγάπης, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η ύψιστη αξία σε όλη μας τη ζωή.

Για παραγγελίες: 210 3608911-13, [email protected] και στο e-shop της Εκδοτικής Αθηνών: https://www.ekdotikeathenon.gr/to-stravo-elato-p196.html

Εκδοτική Αθηνών
Σόλωνος 47, 10672, Αθήνα, τηλ.: 210-360 8911
Επικοινωνία: [email protected], ekdotikeathenon.gr