Μουσική: Η τέχνη που θεραπεύει ψυχές, η τέχνη που δεν έχει όρια.

Γράφει ο Χρήστος Κατσιδης
Σπουδαστής μουσικός.Είναι αρχέγονη η ανάγκη του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα από την τέχνη όπως είναι η μουσική. Η μουσική σαν τέχνη μένει αναλλοίωτη στους αιώνες, δεν φθείρεται αντιθέτως εμπλουτίζεται από καινούριες ιδέες και αντιλήψεις.

Η τέχνη αυτή μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ζωής των ανθρώπων.

Είναι γνωστές σε όλους μας άλλωστε και οι θεραπευτικές ιδιότητές της. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά δίπλα στη μουσική ένα κομμάτι που θα ακούσουν, ένας ήχος, μια νότα όλα αυτά λίγο πολύ λειτουργούν ευεργετικά στην ψυχολογία τους. Ακόμα και τον πιο “σκληρό” άνθρωπο ένα τραγούδι, ένα κομμάτι μουσικό θα τον χαλαρώσει.

Η μουσική δεν έχει όρια, δεν κάνει διακρίσεις σε ανθρώπους είναι παντού και μας συντροφεύει πάντα.

Ο κάθε άνθρωπος ωστόσο αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη μουσική. Όλοι οι άνθρωποι την έχουν όμως ως κοινό κώδικα επικοινωνίας.Βασικός στόχος της μουσικής είναι το συναίσθημα του συνθέτη να περάσει στον κόσμο, να τον αγγίξει, να μιλήσει στην ψυχή του και έτσι να επικοινωνήσει. Άλλωστε η μουσική είναι η πιο εύκολη γλώσσα από όλες όλοι μπορούν να την καταλάβουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο.

Ποιος είναι ο στόχος της μουσικής λοιπόν;

Να βοηθήσει τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν τα συναισθήματα τους. Αν έχουμε λοιπόν τα μάτια μας ανοιχτά στην μουσική και τα αυτιά μας τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας κάνει καλό.