ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗΣ»

ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΑΙΟΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

«ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΟΡΚΩΝ»

21 & 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ

Ένα ταξίδι γεμάτο νότες και εικόνες υπόσχεται το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς, μέσα από την οργάνωση δύο συναυλιών του συνθέτη Γιάννου Αιόλου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στις 8.30 το βράδυ στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης.
Στο πρώτο μέρος της συναυλιακής βραδιάς, ο πολυβραβευμένος συνθέτης Γιάννος Αιόλου θα παρουσιάσει το νέο του έργο, με τίτλο «Το Δάσος των Όρκων», διάρκειας 45 λεπτών, και θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο των πιο εσωτερικών συναισθημάτων, σε μια μουσική αφήγηση όπου οι ήχοι γίνονται σκέψεις, ιδέες, μορφές, μνήμες και όνειρα.
Χρησιμοποιεί τον Όρκο ως τον φορέα των πιο κρυφών και δυνατών συναισθημάτων και τη φωτογραφία προσώπων καθημερινών ανθρώπων γύρω από το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και της απελευθέρωσης από την Γερμανική κατοχή, ως τον φορέα πολλών εκ των Όρκων από ένα ατέλειωτο ανθρώπινο δάσος, από το Δάσος των Όρκων…
Στο δεύτερο μέρος, διάρκειας επίσης 45 λεπτών ο συνθέτης θα παρουσιάσει μουσικές για τον κινηματογράφο.
Ο Γιάννος Αιόλου είναι συνθέτης γνωστός για τη μουσική του στις ταινίες Το Τανγκό των Χριστουγέννων (Βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, 2012), Ένας Ήρωας στη Ρώμη, Solino, Χειμωνιάτικη Νοσταλγία, The Diary of a Times Square Thief, και τις συνεργασίες του με σκηνοθέτες, όπως τον πολυβραβευμένο Γερμανό, Τουρκικής καταγωγής Fatih Akin (Χρυσή Άρκτος, Βραβείο Φεστιβάλ Καννών, κλπ.) μεταξύ άλλων, με το αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό του ύφος.
Στη συναυλία συμμετέχει ένα από τα σημαντικότερα σύνολα μουσικής δωματίου της Ελλάδας οι Orpheus Soloists, (Αναστασιάδης Κωνσταντίνος – 1ο Βιολί, Χριστίνα Τσακαλίδου – 2ο Βιολί, Παύλος Μεταξάς – Βιόλα, Ιωάννης Στέφος – Βιολοντσέλο, Βαλέρια Χαριτίδου – Πιάνο και Δημήτρης Αραμπατζής – Ακορντεόν Ορχήστρας).
Ταυτόχρονα με τη μουσική, θα προβάλλονται σπάνιες φωτογραφίες της Απελευθέρωσης, από το Αρχείο του Μουσείου.

Για την συναυλία επιλέχθηκε το Γενί Τζαμί, ένα ιδιαίτερο Οθωμανικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, ακριβώς λόγω της συνάφειάς του με το υλικό της Απελευθέρωσης.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θεατών η συναυλία θα πραγματοποιηθεί δύο φορές στις 21 & 23 Μαρτίου 2019. Θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης για τον περιορισμένο αριθμό καθισμάτων.

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Πέμπτη 21 & Σάββατο 23 Μαρτίου 2019
Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης
Ώρα: 20:30
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας