Μιχάλης Νεοφύτου: “Η σύνθεση τραγουδιών είναι το μεγάλο πάθος μου και η ερμηνεία τους είναι αυτό που με γεμίζει περισσότερο”

“…Η Ελλάδα έχει πολύ ταλαντούχους μουσικούς που δίνουν καθημερινά πολλά στη μουσική παιδεία της χώρας μας”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μουσική ανάμνηση που έρχεται στο μυαλό μου ήταν χρόνια πριν, σε ηλικία 6 χρονών μου άρεσε να τραγουδάω συνέχεια. Και μια μέρα στη τάξη στο σχολείο και ενώ κάναμε μάθημα με άκουσε ο δάσκαλος και με είχε βγάλει στην έδρα να τραγουδήσω μπροστά από όλη τη τάξη.

Ποιον μουσικο θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω πολύ το Σταμάτη Γονιδη και τον Αντώνη Βαρδή. Θα ήθελα μια μέρα να τραγουδήσω στην ίδια σκηνή με τον Σταμάτη Γονιδη.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μέχρι τώρα πορεία μου στο τραγούδι ήταν πολύ δύσκολη. Ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούσα να τραγουδήσω κομμάτια που με εκφράζουν και να έχω εγώ τον τελευταίο λόγο πριν πάρω ένα τραγούδι στα χέρια μου. Υπήρξαν άνθρωποι που με είχαν βοηθήσει πάρα πολύ στο παρελθόν και από την άλλοι κάποια άτομα μου είχαν κάνει απίστευτη ζημιά γιατί προσπαθούσαν να με βάλουν σε ένα καλούπι και να βγει από μέσα ένας λαϊκός τραγουδιστής πράγμα που εγώ δεν είμαι και αυτό μουσικά με επηρέασε πολύ αρνητικά. Με αφορμή αυτή την ερώτηση θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποια άτομα που μέχρι σήμερα είναι στο πλευρό μου και με στηρίζουν. Αυτά τα άτομα είναι ο Λευτέρης Πανταζής, ο Άκης Δενδρινος, ο συμπατριώτης μου από τη Κύπρο Χρύσανθος Χρυσάνθου και περισσότερο από όλους θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου Κάλια Οικονομίδου που είναι πάντα δίπλα μου καί με στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Πιστεύω ότι γίνεται μια καλή προβολή εφόσον παραμείνεις στο παιχνίδι και φτάσεις μέχρι τον τελικό. Από εκεί και πέρα μόλις βγεις από το συγκεκριμένο talent show όλοι σε ξεχνάνε και σε ένα χρόνο είναι λες και δεν έχεις μπει ποτέ σε τέτοιο μουσικό show. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα καλλιτεχνών που έχουν βγει νικητές και σε ένα χρόνο είχαν εξαφανιστεί από την μουσική βιομηχανία.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θέλω να συνεργαστώ με τραγουδιστές που με εκφράζουν και ένας από αυτούς είναι ο Σταμάτης Γονίδης και ο Αντώνης Ρέμος.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Η μουσική παιδεία χρειάζεται για να είναι κάποιος σωστός φωνητικά και να υπάρχει μια εξέλιξη σε αυτό που κάνει εφόσον αποφασίσει κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Επίσης πιστεύω ότι η μουσική παιδεία θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτική στα σχολεία όσο είναι και τα άλλα μαθήματα. Πιστεύω ότι είναι πολυτέλεια εφόσον δεν υπάρχει η οικονομική άνεση για κάποιον που θέλει να μάθει τα βασικά και να πάει ένα βήμα παραπάνω στη μουσική, αλλά εφόσον υπάρχει θέληση μπορεί κάποιος και διαδικτυακά να μάθει κάποια βασικά πράγματα και με καθημερινή σκληρή δουλειά να προχωρήσει, άρα ισχύει αυτό που λένε “δεν υπάρχει δεν μπορώ… υπάρχει δεν θέλω”.

Υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Η Ελλάδα έχει πολύ ταλαντούχους μουσικούς που δίνουν καθημερινά πολλά στη μουσική παιδεία της χώρας μας. Υπάρχουν εξαιρετικοί μουσικοί και καθηγητές άρτια καταρτισμενοι. Προσωπικά έχω συνεργαστεί με καποιους από αυτούς οι οποίοι με βοήθησαν στην εξέλιξη μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να ασχοληθώ με τη σύνθεση και τη στιχουργία. Το καινούργιο μου τραγούδι που φέρει το τίτλο “Μ’ ένα σου Φιλί” είναι σε δικούς μου στίχους και μουσική. Η σύνθεση τραγουδιών είναι το μεγάλο πάθος μου και η ερμηνεία τους είναι αυτό που με γεμίζει περισσότερο. Όνειρο μου είναι να μπορώ να μοιράζομαι όσα δημιουργώ και να καθιερωθώ στο ευρύ κοινό.