«Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη»

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Μικροί Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη»
από την eduACT και την «Ελληνικός Χρυσός».

Μία εμπειρία ανακάλυψης της γνώσης και δημιουργίας, με εξαιρετικά αποτελέσματα, για παιδιά, εφήβους και νέους του Δήμου Αριστοτέλη

Χαλκιδική, 25 Ιουλίου 2019 –

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη», που υλοποιήθηκε από την εκπαιδευτική ομάδα του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου eduACT και την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2019, ολοκλήρωσε τον πρώτο του κύκλο με μία εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, 120 παιδιά από τον Δήμο Αριστοτέλη συμμετείχαν στα εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (το πολύπτυχο Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics), 24 έφηβοι εξάσκησαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες στο πρόγραμμα Train your Brain, ενώ 14 ενήλικες παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους. Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους που βρίσκονται στις τοπικές κοινότητες του Στρατωνίου και του Νεοχωρίου στη ΒΑ Χαλκιδική.
Χάρη στην πρωτοβουλία και υποστήριξη της «Ελληνικός Χρυσός», οικογένειες από την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής απέκτησαν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες τους, ένα δώρο που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό.
Η ολοκλήρωση του προγράμματος γιορτάστηκε σε μία ολοήμερη εκδήλωση στην υπέροχη παραλία του Στρατωνίου με παιχνίδια και χορευτικά, υπό το συντονισμό της EduACT, και κορυφώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων στους «μικρούς επιστήμονες». Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός, Δρ. Τριαντάφυλλος Παπαφλωράτος, είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τις οικογένειες που αγκάλιασαν και υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή αυτό το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα παιδιά του δήμου, και να τιμήσει τους συμμετέχοντες που, λόγω της εξαιρετικής συνέπειάς τους στο πρόγραμμα, κέρδισαν tablets και σετ ρομποτικής LEGO Education! Με τη σειρά του, ο βραβευμένος εκπαιδευτικός και πρόεδρος της eduACT κ. Κώστας Βασιλείου, μίλησε για τα πολλαπλά οφέλη τέτοιων καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και για τους μαθησιακούς στόχους που επιτεύχθηκαν μέσα από το πρόγραμμα, για κάθε ηλικία.

Λίγα λόγια για την eduACT
Το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT -“Δράση για την Εκπαίδευση”, καταργεί τα σύνορα της τυπικής εκπαίδευσης του σήμερα και εισάγει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά του αύριο. Μέσα στην εξαετή του θητεία στον χώρο της μη τυπικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τον κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική, η eduACT λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση, η eduACT δίνει έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων σε προγράμματα που διαμορφώνουν νέους με ηγετικά χαρακτηριστικά και κοινωνική ευαισθησία.

Στοιχεία επικοινωνίας:
eduACT, 2311286369
mailto:[email protected]

Λίγα λόγια για την Ελληνικός Χρυσός
Η Ελληνικός Χρυσός είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου, με έδρα την Αθήνα. Από το 2003 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, τα οποία αποτελούνται από τρία μεταλλευτικά έργα: Μεταλλείο Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών, Μεταλλείο Ολυμπιάδας, Έργο Σκουριών.
Συνεχίζοντας μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας με επενδύσεις που ξεπερνούν το $1 δισ., απασχόληση περίπου 2.000 εργαζόμενων, ενεργή στήριξη των τοπικών προμηθευτών και σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και έργα υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας.
Από το 2012, λειτουργεί ως θυγατρική της Eldorado Gold Corporation, μία καναδική μεταλλευτική εταιρεία με 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Έρικα Ξηρουχάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, 214-6870000, [email protected]