«Μια Φωτογραφία, Χίλιες Γεύσεις» Ένα ταξίδι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο!

Η έκθεση γαστρονομικής φωτογραφίας «Μια Φωτογραφία, Χίλιες Γεύσεις» πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου στο Περιστύλιο της Πινακοθήκης Πειραιά, ενταγμένη στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω του Covid-19, κατορθώσαμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση που κατά γενική ομολογία των επισκεπτών και των ειδικών στον τομέα, άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Λαμβάνοντας όλα αυτά τα θετικά μηνύματα και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, η συγκεκριμένη έκθεση θα περιοδεύσει σε διάφορες πόλης της Ελλάδας και στο τέλος του χρόνου θα επιστρέψει στην Αθήνα για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικής Φωτογραφίας με εκδηλώσεις και σεμινάρια που αφορούν τη φωτογραφία, τη γαστρονομία και το περιβάλλον.

Στα εγκαίνια, τίμησαν την έκθεση με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νοτίου Τομέα κυρία Δήμητρα Νάνου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρία Ειρήνη Νταϊφά, ο ιδρυτής της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης και συγγραφέας κύριος Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας Executive Chef Στέλιος Δίγκας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γαστρονομίας Meet Illusion Chef Γιώργος Λορέντζος, η κυρία Άννα Καμπουροπούλου υπεύθυνη του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή», ο κύριος Τάκης Τζίμας από το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος, ο κύριος Στέλιος Μπρατσόλης σύμβουλος Μ.Μ.Ε., Επικοινωνίας και Marketing.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής κύριος Ανδρέας Σμαραγδής, διακεκριμένος Δάσκαλος της φωτογραφίας, «η έκθεση αυτή δεν είναι απλά ένα εικαστικό γεγονός.

Μέσα από την εικόνα παρουσιάζει πέρα από το θέμα της γεύσης, τη δυναμική της σύγχρονης γαστρονομίας, πολλαπλά στοιχεία κουλτούρας και πολιτισμού, στοιχεία ανάδειξης του πρωτογενούς τομέα στην καλλιέργεια, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για την τουριστική διαφήμιση της Ελλάδας».

https://sentoukitisgiagias.club/food-photography-edodima-2/