Με τίτλο «Η ποίηση ως μια πηγή αθωότητας» Εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης στο Πανόραμα

Ποιήματα, τραγούδια που βασίζονται σε μελοποιημένη ποίηση και άλλα που προσέφεραν ποιητική έκφραση στη μουσική παράδοση περιλαμβάνει η εκδήλωση με τίτλο «Η ποίηση ως μια πηγή αθωότητας» που οργανώνει ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο Πανόραμα.
Σε μια συμβολική ημερομηνία, καθώς η 21η Μαρτίου έχει ανακηρυχθεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO, που έγινε τον Οκτώβριο του 1999 στο Παρίσι, ως η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Μια ημέρα που είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ποίησης στην καθημερινότητα και στα ΜΜΕ ως «μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της».
Στην εκδήλωση, που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, αναμένεται να συμμετέχουν λογοτέχνες, άνθρωποι της επιστήμης, μουσικοί ηθοποιοί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες και φοιτητές και φοιτήτριες, που θα έχουν στο επίκεντρό τους την ποίηση.
Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη και θα ξεκινήσει στις 20:00, επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.