Μεγάλη εικαστική έκθεση στις όχθες του ποταμού Ληθαίου – Τρίκαλα

Με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, in situ εγκαταστάσεις και Mutlimedia.

Από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, 2021. www.tidalflowart.com/

Μια πρωτοποριακή έκθεση διοργανώνει τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Τρικκαίων και το τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου, σε συνεργασία με την Tidal Flow Art.

Πρόκειται για ένα επίκαιρο multimedia project με τίτλο Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

«……Ο πρωτόγονος άνθρωπος, άμεσα εξαρτημένος από τον κύκλο της βλάστησης, στάθηκε με δέος απέναντι στη Γη και την αστείρευτη αναπαραγωγική ικανότητά της και την λάτρεψε, προσωποποιώντας την στη μορφή της Μεγάλης Θεάς. Η λατρεία της Μεγάλης Θεάς συνδέεται κατά κανόνα με το Ιερό Δέντρο της, αλλά και με το νερό της ζωής, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει βλάστηση χωρίς νερό.»

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα in situ, γλυπτική, εικαστικές εγκαταστάσεις, και ζωγραφική, που στόχο έχουν να αφυπνίσουν την οικολογική μας συνείδηση και να μας φέρουν αντιμέτωπους με το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η έκθεση επιδιώκει στη βελτίωση της γνώσης μας σχετικά με την περιβαλλοντική τέχνη, ενώ επίτευξη του σκοπού της αποτελούν το Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον, καθώς και η διατύπωση συγκεκριμένων Αισθητικών Προτάσεων.

Είναι η πρώτη φορά που 11 καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, νέοι εμπνευσμένοι καλλιτέχνες, ταλαντούχοι δημιουργοί φιλοξενούνται στο Δήμο Τρικκαίων, σε έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο που νοηματοδοτεί με ιδιαίτερο τρόπο κάθε έργο.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες όλοι Θεσσαλικής καταγωγής είναι οι:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ ΓΑΛΑΤΟΣ, ΒΑΝΕΣΣΑ ΔΙΒΑΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΑΓΚΟΤΑΣ
ΑΝΘΗ ΖΑΧΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΣΚΙΝΙΏΤΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΛΙΑΤΣΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΕΝΤΑΣ, ΜΑΙΡΗ ΡΟΥΣΙΩΤΗ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΑΙΤΗΣ
ΡΑΝΙΑ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ.
Παραγωγή: TIDALFLOWART
Επιμέλεια : Τζέννυ Τσουμπρή.