Ματαίωση του 41ου Grand Prix Μαρία Κάλλας – Πιάνο

39ο Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας - Πιάνο. Δ’ Κύκλος- Τελικός. Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου. Διοργάνωση: ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 24 Μαΐου 2015.

που είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2019

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την ματαίωση του 41ου διεθνούς διαγωνισμού Grand Prix Μαρία Κάλλας – Πιάνο, τον οποίο προετοίμαζε, επί ένα έτος, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με το Ωδείο Αθηνών.

Το Δ.Κ.Κ. Athenaeum, συνεπές στην μεγάλη του παράδοση, είχε φροντίσει εγκαίρως για την ανάρτηση των απαραίτητων καταχωρίσεων σε όλα τα διεθνώς σημαντικά ειδικά έντυπα καθώς και στην ιστοσελίδα του, αφού είχε προηγουμένως εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας, και δέχτηκε δηλώσεις συμμετοχής και ενδιαφέροντος από περισσότερους από 40 καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο. Δυστυχώς, και παρά τις επανειλημμένες πολύμηνες – έως και σήμερα- προσπάθειές του γραπτώς, με την κατάθεση των σχετικών ογκωδών φακέλων στο ΥΠΠΟΑ ως αρμόδιο φορέα διαβίβασης της επιχορήγησης, όσο και τηλεφωνικώς προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά, ώστε να συνυπογράψει την σχετική απόφαση, η όποια επαφή με την Υπουργό κατέστη παντελώς και αναιτιολόγητα αδύνατη.
Για τη διαφύλαξη του κύρους του Grand Prix Μαρία Κάλλας καθώς και των φορέων διοργάνωσής του -και με δεδομένο ότι ο εναπομείνας χρόνος δεν κρίνεται επαρκής για την με το γνωστό κύρος και αξιώσεις πραγματοποίηση του υψηλότατου επιπέδου δυσκολίας και σημασίας διαγωνισμού- επιλέχθηκε η ματαίωσή του για το 2019 ως τη μοναδική ηθικά επιβεβλημένη στάση.

Το Δ.Κ.Κ. Athenaeum ευχαριστεί θερμά όλους όσοι με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στην προοπτική πραγματοποίησης του 41oυ Grand Prix Μαρία Κάλλας – Πιάνο, λυπάται για την αναστάτωση που τυχόν προκάλεσε στους συμμετέχοντες απ’ όλον τον κόσμο, και προσβλέπει στην επαρκή συνθήκη που θα επιτρέψει στο άμεσο μέλλον την πραγματοποίηση του Grand Prix Μαρία Κάλλας.

Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum: 210 3211987, [email protected]