Μαρκέλλα Σαράιχα: Παρουσίασε το βιβλίο της 12 Month Journey In Greece στη Ρόδο παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου

Την πρώτη παρουσίαση του ταξιδιωτικού της βιβλίου, 12 Month Journey In Greece, για το καλοκαίρι, έκανε η δημοσιογράφος-συγγραφέας, Μαρκέλλα Σαράιχα, στη Ρόδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Mitsis Alila Resort & Spa στο Φαληράκι νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στις 20.00 στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου δίπλα στη θάλασσα σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο Υπεύθυνος Ευρωπαικών Προγραμμάτων και πρόεδρος Ενεργειακής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Χρήστος Μπάρδος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρης Γιοβανίδης, αλλά και διάσημοι travelbloggers και ηθοποιοί από το εξωτερικό.

“Εμείς συνηθίζουμε να λέμε ότι ξέρουμε να υπηρετούμε καλά, να προσφέρουμε εξαιρετικές διακοπές, κι έρχεται μία εξαιρετική παρουσίαση από το βιβλίο 12 Month Journey In Greece, της Μαρκέλλας Σαράιχα, να βοηθήσει όλη αυτήν την προσπάθεια και αυτήν την σημαντική προσπάθεια της χώρας και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα διότι οι τουριστικοί οδηγοί παραμένουν ακόμη για παρά πολλούς σημαντικά κομμάτια του ταξιδιώτη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

“Αρχικά θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες του Περιφερειάρχη, κύριου Χατζημάρκου. Η συγγραφή ενός ταξιδιωτικού οδηγού είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, είναι κάτι παραπάνω από εικόνες, είναι περισσότερο προώθηση μίας νοοτροπίας ενός τόπου και σας ευχαριστούμε παρά πολύ που συμπεριλάβατε τη Ρόδο και τα περισσότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ευελπιστώ να γίνετε πρέσβειρα των νησιών μας σε όλον τον κόσμο”, τόνισε ο Χρήστος Μπάρδος.

Μέσα από τον ταξιδιωτικό οδηγό προβάλλεται και ο πολιτισμός της χώρας μας.

“Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει γεννήσει τον πολιτισμό και έχουμε σημαντικούς καλλιτέχνες γι’ αυτό οφείλουμε να τους προάγουμε. Το συγκεκριμένο βιβλίο πετυχαίνει στο να προκαλεί πράγματα. Προκαλεί ανθρώπους να ταξιδέψουν, να έρθουν στην Ελλάδα. Πετυχαίνει να μας προβάλλει τις ομορφιές του τόπου μας, όχι μόνο σε εμάς τους Έλληνες, που για μένα είναι χαρά μου κι έχω βάλει στόχο να πάω σε έναν προς έναν, αλλά και μόλις μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες να προκαλέσουμε να έρθει κόσμος στη χώρα μας”, ανέφερε ο Λευτέρης Γιοβανίδης.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβε ο γενικός διευθυντής του Mitsis Alila Resort & Spa, Λευτέρης Τσουκαλάς.

“Είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε μία τέτοια δράση στο νησί. Από ολους εμάς που εργαζόμαστε στον τομέα του hospitality και ειδικότερα στον ξενοδοχειακό κλάδο, χρειαζόμαστε μηνύματα αισιοδοξίας. Όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό από τους προορισμούς που επέλεξε η συγγραφέας να εντάξει στο βιβλίο της, είναι χαρά και τιμή για το νησί να υπάρχει μέσα σε έναν τόσο ποιοτικό ταξιδιωτικό οδηγό που θεωρώ ότι είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού”.

Το 12 Month Journey In Greece που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο, είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός διαφορετικός απ’ όσους έχετε διαβάσει μέχρι τώρα μέσα από τα μάτια της Μαρκέλλας Σαράιχα και πριν από λίγο καιρό ψηφίστηκε ως ένα από τα δέκα καλύτερα βιβλία στην κατηγορία Ευ Ζην, στα βραβεία Public 2020.

”Η Μαρκέλλα Σαράιχα είναι πολύτιμη φίλη και συνεργάτης, αυθεντική σε όλα της, αφιλτράριστη σε κάθε στιγμή της ζωής της από τον τρόπο που γράφει, που φωτογραφίζεται, από τον τρόπο που μιλάει κι εκφράζεται. Αυτή είναι η Μαρκέλλα Σαράιχα”, είπε χαρακτηριστικά η Αναστασία Κορινθίου, υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων των Εκδόσεων Υδροπλάνο.

Η βραδιά συνεχίστηκε με γλυκά και αλμυρά εδέσματα αλλά και σαμπάνια.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπίλιας