Μαρία Καρλάκη: “Προσωπικά έχω ακόμα να κάνω πολλά στο χώρο της μουσικής”

“Μόλις κυκλοφόρησε το νεο μου τραγούδι “Κάτι δεν κάναμε καλά” από την Heaven music. Τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Ζουγανέλης και τους στίχους ο Ηλίας Φιλίππου και ειμαι πολύ χαρούμενη για αυτη τη συνεργασία.”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μουσική μου ανάμνηση είναι στα τέσσερα μου χρόνια, όταν ο πατέρας μου είχε αναλάβει τα ηχητικά σε μία συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στην Καβάλα. Με θυμάμαι στα backstage (τότε φυσικά δε γνώριζα πως ετσι τα ελεγαν). Αλλά εκτός από αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, μία ζωή με θυμάμαι πάνω και γύρω από το φυσικό μου περιβάλλον πια…

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Μουσικό;; Μμμ…  Με τον Joe bonamassa !  Τον θεωρώ τεράστιο ταλέντο. Από τα πιο σπάνια που έχουν βγει ποτέ στη γη!!!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Φυσικά και υπήρξαν πολλές επιρροές ως προ το είδος της μουσικής που ακούω, αλλα και για τα τραγούδια που επιλέγω να τραγουδάω ! Αν ήταν θετικές ή αρνητικές θα το δείξει το αποτέλεσμα και αυτο θα το κρίνετε εσείς και όχι εγώ ! Προσωπικά έχω ακόμα να κάνω πολλά γιατί μου αρέσει πάρα πολύ να πειραματίζομαι με νέα πράγματα !

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Με τρομάζει οτιδήποτε δεν είμαι έτοιμη να το αντιμετωπίσω… Γι’ αυτό άλλωστε η ζωή είναι ένα συνεχές μάθημα για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτά που συναντάμε στην πορεία  μας.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Προέρχομαι από  talent show. Aλλά τότε ήταν διαφορετικά τα πράγματα, τότε ο κόσμος ενδιαφερόταν περισσότερο για τους διαγωνιζόμενους, ενω τώρα πια παίζουν σημαντικότερο ρόλο οι παρουσιαστές. Ασφαλώς και είναι ένα βήμα για τους νεους καλλιτέχνες για να τους μάθει ο κόσμος και τα media, αλλα δεν πρεπει να επαναπαυτούν σε αυτό, ουτε να τους “κερδίσει” η αναγνωρισιμότητα και η δοξα. Πρεπει να δουλέψουν σκληρά για να πετύχουν στο χώρο, να έχουν υπομονή και να κάνουν σωστές επιλογές.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Πολλές !!! Από που να αρχίσω…  Νιώθω πολύ τυχερή  γιατί έχω δουλέψει με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες μεχρι τώρα και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους.  Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι, που η συνεργασία μαζί τους είναι όνειρο ζωης για μενα, όπως ο Χρηστος Νικολοπουλος, ο Γιωργος Νταλαρας, ο Κώστας Μακεδονας, ο Δημήτρης Μπάσης… αλλά και πάρα πολλοί ακόμη.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Η έννοια manager στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική από ό,τι στο εξωτερικό. Υπάρχουν όμως άνθρωποι πάρα πολύ ικανοί για να βοηθήσουν τους καλλιτέχνες στην πορεία τους και στην εξελιξη τους.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Μόλις κυκλοφόρησε το νεο μου τραγούδι “Κάτι δεν κάναμε καλά” από την Heaven music. Τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Ζουγανέλης και τους στίχους ο Ηλίας Φιλίππου και ειμαι πολύ χαρούμενη για αυτη τη συνεργασία. Το μέλημά μου αυτη τη στιγμή είναι να κοινοποιηθεί όσο καλύτερα γίνεται αυτο το τραγούδι και να αγαπηθεί από τον κόσμο. Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι ωραία τραγούδια και σημαντικές συνεργασίες, με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και σεβασμό.

https://youtu.be/8pb3tHL2NvY