Μίνα Φάκκα

Explore Your Senses

Tαξιδεύουμε στην Κρήτη, ένα νησί με σημαντική ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά και φυσική ομορφιά, για να εξερευνήσουμε εκ νέου τις αισθήσεις μας και να γευτούμε την εμπειρία της γης, του φωτός και της θάλασσας. Η έκθεση explore your senses, με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, προτείνει φόρμες, μοτίβα, σχέδια, πληθωρικές και μονοχρωματικές επιφάνειες, δημιουργώντας μια σύνθεση αλλά και ένα νέο πεδίο αισθήσεων.
Οι εικαστικές προτάσεις, έργα με ποικίλη ιδιοσυγκρασία και ύφος, συνομιλούν αρμονικά μεταξύ τους αλλά και με τους χώρους της νεόδμητης ξενοδοχειακής μονάδας.

Georgia Trouli
Visual Artist-Curator

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό και κοινωνικό site polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε τη Μίνα Φάκκα (Mina Fakka)

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, όπου ζω και εργάζομαι. Σπούδασα Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ με μεταπτυχιακες σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Στη ζωγραφική μαθήτευσα στο εργαστήριο του Στ. Μαυρομάτη (“ζωγράφου των τρένων”) και άλλων ζωγράφων της Θεσσαλονίκης.

Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ο άνθρωπος, η θέση της γυναίκας και του παιδιού στην κοινωνία, καθώς και το αστικό περιβάλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ιδιαίτερη θέση στο έργο μου έχουν τα πορτρέτα, όπου απεικονίζονται οι εσωτερικές καταστάσεις και ο ψυχισμός των προσώπων. Επίσης, με ενδιαφέρει η απόδοση εικόνων από τη φύση και τα προβλήματα του περιβάλλοντος, τα οποία αποδίδω με σουρεαλιστικό ρεαλισμό, αλλά και αφαιρετικά.

Έχω πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχω λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι μέλος του συλλόγου ζωγράφων Βορ. Ελλάδας και Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση explore your senses συμμετέχω με πέντε έργα στο πνεύμα που αποπνέει ο τίτλος της έκθεσης, αλλά και ο υπέροχος χώρος του ξενοδοχείου που θα την φιλοξενήσει! Έργα σε ύφος αφαιρετικό και abstract, με χρώματα που στοχεύουν να διεγείρουν τις αισθήσεις και να ταξιδέψουν το θεατή. Και θέλω να πιστεύω ότι συνομιλούν και με τον υπέροχο και μοναδικό αυτό τόπο με την τόση ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά, που είναι η Κρήτη! 

Explore Your Senses

Now the lockdown is behind us, we are off to Crete -that island with its great history, cultural heritage and natural beauty -to once more explore our senses and savour the experience of the earth, the light and the sea. The exhibition, “Explore your senses”, featuring artists from all over Greece, proposes forms, motifs, designs, exuberant and monochrome surfaces, creating a synthesis as well as a new vista for the senses.
The artistic proposals, works with multifarious idiosyncrasy and style, in harmonious discourse with one another as well as with the spaces in the newly-built hotel unit.
The natural location and the primary materials, the primordial, imperious and yet hospitable character of Crete are elements which bring out both the aura of the hotel Royal Senses Resort and Spa Crete, Curio Collection by Hilton and the energy of “Explore your senses”, while at the same time creating an ongoing interaction.
The elements of tradition, the singular architecture and contemporary design of Royal Senses coalescing with the works of modern artists draw us in to a new experience of elevated aesthetic enjoyment on an island that easily and effortlessly shifts colour and new forms into the past, present and future, and all that while the particular global conditions invite us to explore our views, to reflect, to create new perspectives, to explore and sharpen our consciousness and our senses, to discover new landscapes within and without for the sake of equilibrium, pleasure and beauty.

Georgia Trouli
Visual Artist-Curator


Royal Senses Resort and Spa Crete

Το φυσικό τοπίο και οι πρωτογενείς ύλες, ο αρχέγονος, αγέρωχος και συνάμα φιλόξενος χαρακτήρας της Κρήτης είναι στοιχεία που αναδεικνύουν τόσο την αύρα του ξενοδοχείου Royal Senses Resort and Spa Crete όσο και την ενέργεια της έκθεσης explore your senses, αλλά και δημιουργούν μια συνεχή αλληλεπίδραση.

Τα στοιχεία της παράδοσης, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το σύγχρονο design του Τhe Royal Senses σε συγκερασμό με εικαστικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, μάς προτρέπουν σε μια νέα εμπειρία υψηλής αισθητικής απόλαυσης σε ένα νησί που μετατοπίζει εύπλαστα και αβίαστα χρώμα και νέες φόρμες σε παρελθόν, παρόν και μέλλον και ενώ οι ιδιάζουσες παγκόσμιες συνθήκες μας καλούν να διευρύνουμε την οπτική μας, να αναστοχαστούμε, να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές, να εξερευνήσουμε και να οξύνουμε τη συνείδηση και τις αισθήσεις μας, να ανακαλύψουμε νέα εσωτερικά και εξωτερικά τοπία για ισορροπία, απόλαυση και ομορφιά.

https://theroyalsenses.troulisroyalcollection.com/