Λήξη 3ου Cip Festival

Το 3ο Chania International Photo Festival έκλεισε τις πόρτες του. Το
2020 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους. Σχεδόν όλα τα φεστιβάλ
παγκοσμίως αναβλήθηκαν.

Η μεγάλη συμμετοχή των φωτογράφων και το επίπεδο της δουλειάς τους που σχολιάστηκε θετικά από όλους τους επισκέπτες της έκθεσης αποτέλεσαν κίνητρο για τη Blank Wall Gallery και την ομάδα του Cip Festival να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την
πραγματοποίησή του.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ 304 φωτογράφοι από 77 χώρες, παρουσίασαν τη δουλειά τους στα Χανιά, σε ένα από τα παλιότερα και πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης. Παρά τη δυσκολία στις μετακινήσεις αρκετοί φωτογράφοι από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό κατάφεραν να παραβρεθούν στο Φεστιβάλ, γεγονός που αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι για τους συμμετέχοντες.

Παρ’ όλο που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, και έπρεπε να
αποφευχθεί ο συνωστισμός, ο καθιερωμένος Φωτογραφικός Μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε κανονικά με πολλές και αξιόλογες συμμετοχές. Επίσης πολύ καλές εντυπώσεις άφησε το Workshop που έγινε από τον Επίκουρο
Καθηγητή του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικών Τεχνών του Παν. Δυτικής Αττικής, κ. Νίκο Αποστολόπουλο με τίτλο «Εντός και εκτός Δρόμου». Το Workshop έγινε σε ανοιχτό θέατρο του Δήμου Χανίων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν τους ανθρώπους της Blank Wall Gallery στην υλοποίηση του Φεστιβάλ και δίνουμε ραντεβού για το καλοκαίρι του 2021 στα Χανιά με το 4ο Chania International Photo Festival.

Μετά την πραγματοποίηση του Φετινού Φεστιβάλ, το οποίο έγινε κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες με επιτυχία, το Chania International Photo Festival έχει πιά καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά Φεστιβάλ σε παγκόσμιο επίπεδο.

www.cipfestival.com          

www.blankwallgallery.com         

www.keppedih-cam.gr