Κωνσταντίνος Σπανός: “Η έμπνευση είναι σαν αεράκι. Σε ακουμπάει εκεί που δεν το περιμένεις. Έτσι απλά και τότε ξεκινάει η μαγεία”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε;

Ξεκίνησα στο λύκειο, γράφοντας ένα μυθιστόρημα τρόμου.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα;

Έμπνευση

Νοιώθετε την “έμπνευση” πριν τη συγγραφή;

Πάντα. Η έμπνευση είναι σαν αεράκι. Σε ακουμπάει εκεί που δεν το περιμένεις. Έτσι απλά και τότε ξεκινάει η μαγεία.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας;

Τελειομανή.

Περιγράψτε μας τους ήρωες του βιβλίου σας.

Πρόκειται για δυο ανθρώπους που ο καθένας ξεχωριστά, στις δικές τους ζωές, κάνουν τον δικό τους αγώνα παλεύοντας καθημερινά και με τον ίδιο τους τον εαυτό πολλές φορές, προκειμένου να ξεφύγουν από την πίεση και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Είναι νέοι άνθρωποι που έχουν όμως ταλαιπωρηθεί πολύ και ζητούν μια ευκαιρία, μια νέα αρχή για να αλλάξουν σελίδα στη ζωή τους.

Γιατί διαλέξατε αυτόν τον τίτλο για το βιβλίο σας;

Οι τίτλοι μου καθώς και τα εξώφυλλα μου εισχωρούν βαθιά στην ιστορία και δεν είναι τυχαία. Τα Ένοχα Μυστικά συμβολίζουν τον ήρωα μου και τα πάθη του.

Έχετε ήδη στο μυαλό σας το επόμενό σας βιβλίο;

Τα δυο επόμενα βιβλία των μυστικών τα έχω έτοιμα· έχω ήδη φτιάξει τον σκελετό τους. Ετοιμάζω επίσης, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα το πρώτο από μια σειρά βιβλίων και ένα τρόμου. Φυσικά στους υποφακέλους του υπολογιστή μου κρύβω και άλλα ακόμη όμορφα διαμάντια που περιμένουν κι αυτά με τη σειρά τους να εκδοθούν.

Γιατί πιστεύετε πως πρέπει να διαβάσει ένας αναγνώστης το έργο σας;

Γιατί έχει όλα τα συστατικά ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος. Είμαι σίγουρος πως όποιος το διαβάσει θα αγαπήσει τους ήρωες μου. Το βιβλίο αυτό διαφεντεύει την δύναμη της αγάπης. Της αδελφικής αλλά και της ερωτικής με ένα έντονο χαρακτήρα και στις δυο περιπτώσεις. Έντονο θα το χαρακτήριζα εγώ αυτό το μυθιστόρημα για τον λόγο πως ο αναγνώστης δεν έχει ησυχία. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των πολλών συμβάντων που μπλέκονται. Υπάρχει μια συνεχόμενη δραστηριότητα που στην ουσία δεν μας αφήνει και εμάς και αυτούς να ηρεμήσουνε.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα μελλοντικά μου όνειρα είναι να συνεχίσω να γράφω με την ίδια ένταση και να ανοίξω τον δικό μου εκδοτικό οίκο που θα έχει τη δική μου σφραγίδα.

Βιογραφικό.

Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1990, κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και μένει μόνιμα στην Χαλκιδική. Το θέατρο και το τραγούδι ήταν πάντα τα κυρίαρχα όνειρά του. Μια απλή συμμετοχή σε μια θεατρική παράσταση του σχολείου, τον προέτρεψε γρήγορα να μπει σε μια θεατρική ομάδα όπου εκτός από ρόλους που ενσάρκωνε σκηνοθετούσε και τις χορογραφίες. Η αγάπη του για τη συγγραφή και την γραφιστική ήρθαν σχεδόν μαζί, όταν στη δευτέρα λυκείου έγραψε τα 9 πρώτα κεφάλαια ενός μυθιστορήματος τρόμου. Μετά το λύκειο δυο χρόνια έφταναν για να εμπλουτίσει περισσότερο το ταλέντο που είχε από μικρός σε μια ιδιωτική σχολή ως γραφίστας.
To 2016 κερδίζει το πρώτο βραβείο διηγήματος στην κατηγορία τρόμου LARRY NIVEN 2016 (Βραβείων λογοτεχνίας του φανταστικού) με το διήγημά του «Το Μυστικό του Θεριστή» και το 2017 κερδίζει επίσης, στον ίδιο λογοτεχνικό διαγωνισμό δυο βραβεία με τα διηγήματα «Η Μάχη των Βελντάρων» και «Η κατάρα των ψυχών». Το 2018 κέρδισε επίσης στον ίδιο διαγωνισμό με το διήγημα του «Το Τάγμα των Αγγέλων» Τα «Ένοχα Μυστικά» είναι το πρώτο μυθιστόρημά του καθώς και το πρώτο της τριλογίας των Μυστικών.