Κυριάκος Μαριδάκης προς τον Πρόεδρο της Ε.Ε.: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να τιμά και να αναγνωρίσει το γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ως Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο μνημείο”

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

O Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Κυριακος Μαριδάκης  μετά το ταξίδι του στις Βρυξέλες και στο Βερολίνο, είχε παραλάβει προσωπική επιστολή απο τον  τ. Προέδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Γιούνκερ σχετικά με την ανάδειξη των ιστορικών αρχαιολογικών χώρων της Ναυμαχίας ως Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μνημείο Ελευθερίας Δημοκρατίας και Πολιτισμού ενόψει του 2020 με τη συμπλήρωση των δυόμιση χιλιάδων χρόνων. Μετά από αίτημά του θέτοντας επισήμως για πρώτη φορά απο το 2018, την πρωτοβουλία του για άμεση λήψη των Ευρωπαϊκών μηχανισμών για πλήρη προστασία και  αξιοποίηση των μνημείων αυτών με αναπτυξιακά έργα όπως το ιστορικό θεματικό πάρκο, την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της ναυμαχίας από ευρωπαϊκά κονδύλια όπως και την ένταξή τους στα προστατευμένα μνημεία της UNESCO.

Στην επιστολή του ο κύριος Γιούνκερ αφού ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, εκτιμώντας το έργο του κ. Μαριδάκη, έδωσε εντολή άμεσης ανάθεσης στον Ευρωπαίο επίτροπο πολιτισμού και Παιδείας κ. Τίμπορ Ναβρασίκς και διεκπεραίωσης όλων των θεμάτων.

Η νέα Ιστορική πρωτοβουλία αυτή του κυρίου Μαριδάκη ενημερώνοντας τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ε.Ε. αποτελεί μέγιστο εργαλείο αρίστης πολιτικής και πολιτιστικής διπλωματίας ενισχύοντας τη θέση και την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια σε ρόλο πλέον πρωταγωνιστή.