Η Μητούδη Ειρήνη συμμετέχει με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki σταθερά συνεχίζει να “φλερτάρει” με πρωτοποριακά πρότζεκτ τα οποία εμπνέεται επιμελείται και παρουσιάζει η ζωγράφος Χρύσα Μπαρζόκα. www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/?ti=as https://www.facebook.com/ArtThessalonikiFair/

Έργα συλλογικότητας, σύγχρονων & διεθνούς φήμης εικαστικών απαρτίζουν αυτή την επιτυχημένη πορεία. Έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε και τις δικές σας αυθεντικές δημιουργίες στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αυτή την φορά στη διεθνή Art Thessaloniki που διοργανώνει στην πόλη μας ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Παντελής Τσάτσης. www.facebook.com/pantelis.tsatsis

Είστε μία καλλιτέχνης που συμμετέχετε στην εικαστική σκηνή με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και αυτή τη φορά στη διεθνή art Thessaloniki contemporary art. Τι αφορά το έργο που θα δούμε; Το έργο μου με τίτλο “Two faces” με το οποίο συμμετέχω στην Αrt διαπραγματεύεται τα δυο πρόσωπα που τυχόν έχει ο κάθε άνθρωπος. Θέλουμε να είμαστε αλώβητοι, δυνατοί, «ατσαλάκωτοι» και να μένουμε σε μια πορεία σκέψης, ζωής χωρίς σκαμπανεβάσματα, χωρίς τρικλοποδιές! Τα καταφέρνουμε όμως; Θέλουμε να δείχνουμε ότι ηγούμαστε γεγονότα και καταστάσεις αλλά ποια είναι η αλήθεια μας; Μήπως είμαστε εύθραυστοι σαν μια ακριβή πορσελάνη;

Θα θέλατε να μας διηγηθείτε ένα μικρό χρονικό από το ξεκίνημα σας έως σημερα; Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή μου, από μικρό παιδί, έπαιζε η ζωγραφική. Η εικαστική μου γλώσσα με βοηθά πάντα στο να εκφράζω ελεύθερα κάθε σκέψη, κάθε θέλω, κάθε όνειρο. Αλλά και ως διακοσμήτρια στο επάγγελμα το μολύβι είναι η προέκταση του χεριού μου. Έχω συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με έναν κοινό σκοπό, να μοιραστώ τις ιδέες μου και να αποκομίσω νέα ερεθίσματα που θα γίνουν το εφαλτήριο για νέες δημιουργίες! 

Γνωρίζετε το θέμα πριν ξεκινήσετε την φιλοτέχνηση ενός έργου ή ξεκινάτε και εμπνέεστε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας; Τις περισσότερες φορές υπάρχει μια συγκεκριμένη σκέψη που θέλω να την διαπραγματευτώ στον καμβά, πολλές όμως είναι οι φορές που δημιουργείται και μια δεύτερη σκέψη ή και περισσότερες. Η μαγεία σε όλο αυτό είναι, ότι με το μπέρδεμα των χρωμάτων και την προσθήκη διαφόρων υλικών το έργο εξελίσσεται λεπτό προς λεπτό και ούτε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν ξέρει το τελικό αποτέλεσμα. 

Αν ντύνατε με μουσική το έργο σας, το οποίο θα δούμε στην Art Thessaloniki, ποια θα ήταν; Το τραγούδι που θα επένδυα το έργο μου είναι το «You know I am no good” Amy Jade Winehouse.

Σας αρέσει να ακούτε μουσική όταν δημιουργείτε; Τι είδους προτιμάτε; Λατρεύω τη μουσική. Προτιμώ όταν φιλοτεχνώ ν’ ακούω κλασικές ροκ μελωδίες ή ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Τι σημαίνει για εσάς η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Επίμονη τέχνη για εμένα είναι ένας ισχυρός σύνδεσμος με ανθρώπους με κοινό παρανομαστή την αγάπη και το μεράκι για δημιουργία.

Ποια χώρα είναι αυτή που θα επισκεφθείτε πρώτα στην Art Thessaloniki; Επτά άλλες χώρες συμμετέχουν φέτος στην ΑRT. Ανυπομονώ να περάσω από όλες! Η σειρά των επισκέψεών μου θα εξαρτηθεί μόνον από τη χωροθέτηση τους.

Πως νοιώθετε που συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή της Τέχνης; Είμαι ενθουσιασμένη για αυτή μου την συμμετοχή γιατί είναι ένας μεγάλος καλλιτεχνικός θεσμός για την πόλη μας. Επιπρόσθετα θα μου δωθεί η ευκαιρία να γνωρίσω πολλές ακόμη «εικαστικές γλώσσες».

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr