Κυριάκος Μαριδάκης: “Η κάθε μορφή βίας πρέπει άμεσα να καταδικάζεται αφού έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο στις ψυχές και στις ζωές των ανθρώπων αλλά και στην κοινωνία μας”

Ο Κυριάκος Μαριδάκης, Μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020 και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Αν και η ζωή μας από πέρυσι έχει αλλάξει ζώντας σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε με αυτογνωσία, αλληλεγγύη, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο, με πίστη, ελπίδα και ταπείνωση ώστε να γίνουμε ένα με το Θεό και δημιουργό μας ξεπερνώντας κάθε αρνητικό συναίσθημα.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Η βία είναι διαχρονική και πρέπει άμεσα να καταδικάζεται σε κάθε μορφή της, αφού έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο στις ψυχές και στις ζωές των ανθρώπων αλλά και στην ίδια τη κοινωνία, θεσπίζοντας από την Πολιτεία αυστηρότερο νομικό πλαίσιο, προστατεύοντας παράλληλα τα θύματα. 

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Πιστεύω στην αποτελεσματικότητα όλων των ερευνών που αποδεικνύουν ότι μπορούμε να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα όταν ακολουθήσουμε σωστά τις οδηγίες των ειδικών λαμβάνοντας το εμβόλιο με υπευθυνότητα.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Αυτό που έχω στερηθεί, όπως πιστεύω και όλοι μας, είναι η ανάγκη της κοινωνικής και προσωπικής επαφής, η ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων σε προσωπικό επίπεδο ελπίζοντας  ότι σύντομα όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν.