Κυριάκος Κουζούμης: “Η συγγραφή αποτελεί την αγαπημένη μου μέθοδο έκφρασης αλλά και δημιουργίας”

Δίχως «έμπνευση» δεν βάζω μελάνι στην πένα μου

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Από μικρός έγραφα διηγήματα, στίχους, ιστορίες. Πολλά εξ αυτών παραμένουν σκονισμένα στα συρτάρια του παιδικού μου δωματίου. Ωστόσο, ολοκληρωμένο μυθιστόρημα έγραψα για πρώτη φορά μόλις ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, δηλαδή σε ηλικία 23 ετών. Έκτοτε δεν έχω σταματήσει καθόλου, διότι η συγγραφή αποτελεί την αγαπημένη μου μέθοδο έκφρασης αλλά και δημιουργίας.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Η Δικαίωση!

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Ασφαλώς! Δίχως αυτή δεν βάζω μελάνι στην πένα μου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Πεισματάρη, επίμονο και υπομονετικό.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Το «ταξίδι» του μυθιστορήματος «Ο Γόρδιος Δεσμός των Αγγέλων» από το λιμάνι του εκδοτικού οίκου «Υδροπλάνο» στα χέρια των αναγνωστών. Παράλληλα συνεχίζω τη συγγραφή του επόμενου βιβλίου…

Σύντομο Βιογραφικό.

Ο Κυριάκος Κουζούμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤ-1, στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ καθώς και στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Έγραφε στη στήλη του Πολιτισμού στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» καθώς και στο περιοδικό έντυπο «Επίκαιρα». Εργάστηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον (δελτίο ειδήσεων). Παρουσίασε ντοκιμαντέρ στον ΟΤΕ History.

Συνεχίζει να γράφει σε ειδησεογραφικά sites.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Από τις εκδόσεις Σαββάλας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα «Σμαραγδένια Φυλακή» και «Όρκος Σιωπής» ενώ από τις εκδόσεις «Ωκεανός», τα μυθιστορήματα «Το Τελευταίο Χειροκρότημα» και «Η Δικαίωση της Αθωότητας».

Τρόποι επικοινωνίας:

E-mail: [email protected]

Ιστότοπος: www.kyriakoskouzoumis.com

Facebook: Κυριάκος Κουζούμης – Τα βιβλία μου https://www.facebook.com/%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%A4%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85-109576094177025/