«Κροκέτες με καπνιστό τυρί, πάστα ελιάς και φρέσκια ρίγανη»

Ότι πιο αέρινο σε κροκέτα.
Υλικά για 30 – 40 κροκέτες:
500 γρ γκούντα καπνιστό
300 γρ κεφαλοτύρι
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
3 – 4 κρόκους αυγού
7 – 8 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
Λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σε ένα τρίφτη τρίβουμε όλα τα τυριά.
Στη συνέχεια σε ένα μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ύστερα πλάθουμε μπαλίτσες, τις περνάμε από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε στους 180° C μέχρι να χρυσίσουν.
Τις σερβίρουμε μαζί με την πάστα ελιάς* που φτιάξαμε.
*Πάστα ελιάς:
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε 200 γρ ελιά χωρίς κουκούτσι, μία κουταλιά κακάο, λίγο χυμό πορτοκάλι, λίγο λευκό βαλσαμικό, λίγο ξύσμα λεμονιού, πιπέρι πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Tip για την παραπάνω συνταγή:
Φτιάξτε τις κροκέτες με τα τυριά της αρεσκείας σας.