Κοσμητική Γυναικολογία: Ένα μεγάλο δώρο για τις γυναίκες

Έφη Ρομποτή

Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος www.efiroboti.com

Από πολλές γυναίκες η ερώτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν και βιώνουν στα γεννητικά τους όργανα, όπως και για εκείνα που συνδέονται με την μείωση ή και την έλλειψη ευχαρίστησης στην σεξουαλική επαφή, δεν γίνεται ποτέ.
Πιθανόν να έχουν ακόμη την εντύπωση ότι δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη στην βελτίωση ή και στην διόρθωση των καταστάσεων που συνδέονται:

  1. Με τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν μικρή ή και πολύ μεγάλη επίδραση στη ποιότητα της ζωής τους (π.χ μείωση της ευχαρίστησης στην σεξουαλική επαφή λόγω της χαλάρωσης του κόλπου) ή και στην ίδια την υγεία τους
    ( π.χ ν’αναγκαστούν να σταματήσουν την γυμναστική λόγω της διαφυγής ούρων στις έντονες ασκήσεις).
  2. Με την μείωση ή και την εξαφάνιση της ευχαρίστησης στην σεξουαλική τους ζωή λόγω της ατροφίας του κόλπου και των μεγάλων χειλέων στην εμμηνόπαυση αλλά και μετά τις θεραπείες για γυναικολογικούς καρκίνους με πρώτο τον καρκίνο του μαστού.
  3. Με αισθήματα ντροπής εξαιτίας του σχήματος ή του μεγέθους των μικρών ή μεγάλων χειλέων, που τραυματίζουν την ψυχολογία τους και μαζί με αυτήν την ερωτική τους ζωή. Η κοσμητική γυναικολογία έρχεται να λύσει με μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους όλα αυτά τα ζητήματα με ασφάλεια. Εκεί είναι και η διαφορά των εξαιρετικών λύσεων που δίνει η κοσμητική γυναικολογία. Το μόνο εμπόδιο σήμερα είναι η άρνηση μας να θέσουμε ερωτήσεις

Έφη Ρομποτή
Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος
www.efiroboti.com

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/efi-roboti/