Κορώνα Γράμματα – Συνταξιδιώτες (Digital Single)

Κυκλοφορεί από την Plus Rec

Διανομή: Panik Records

Μουσική: Δημήτρης Ματζίρης

Στίχοι: Γαβριήλ Κουπάτσκας
Ενορχήστρωση: Κορώνα Γράμματα

Δείτε το Video Clipστο YouTube: https://youtu.be/IPOtcTPUpD4

Οι “Κορώνα Γράμματα” μας παρουσιάζουν το single “Συνταξιδιώτες” και μας καλούν να ζήσουμε έντονα το σήμερα, αντιμετωπίζοντας με θάρρος τόσο τις προκλήσεις που μας θέτει η ίδια η κοινωνία όσο και ο εαυτός μας!
Με ελληνική ροκ διάθεση και δυναμισμό, στο τραγούδι τους “Συνταξιδιώτες”, μας εξιστορούν με τον δικό τους τρόπο, πως θα βρούμε το νόημα της ζωής και τον δρόμο προς την ευτυχία, ζώντας χαλαρά τις στιγμές και αγαπώντας βαθιά τον εαυτό μας και τους γύρω μας! Μουσικά οι “Κορώνα Γράμματα” συνθέτουν και δημιουργούν ένα σφιχτό ηχητικό αποτέλεσμα με έντονα τα στοιχεία της ποιοτικής ελληνικής ροκ σκηνής που όλοι έχουμε αγαπήσει και παράλληλα μας προετοιμάζουν για τον ολοκληρωμένο τους album που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021!

Το digital single “Συνταξιδιώτες” συνοδεύεται και από ένα ιδιαίτερα εκφραστικό video που αποδίδει με χαρακτηριστικό τρόπο την αγάπη και το πάθος των “Κορώνα Γράμματα” για την μουσική!

Συνταξιδιώτες” είμαστε όλοι στην τελική, “Κορώνα Γράμματα” τα φέρνει η ζωή, ας αφεθούμε στην αγάπη για την μουσική “και όταν φουρτούνες συναντάς, να μη φοβάσαι, σαν ξημερώνει η νύχτα, πλημμυρίζει φως…

Καλώς ήρθατε στον μουσικό κόσμο των “Κορώνα Γράμματα”… Απολαύστε υπεύθυνα το παιχνίδι!  

Buy/Stream here:
Spotify: https://spoti.fi/2Wf1bCR
iTunes: https://apple.co/3zHuID2
Deezer: https://bit.ly/3kIpG4L
Amazon Music: https://amzn.to/3kJtdA3

Facebook page: https://www.facebook.com/koronagrammata2021
Instagram: https://instagram.com/koronagrammata

Mini Bio:
Οι «Κορώνα Γράμματα» δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2007 με το όνομα «Sessions». Η αφορμή της δημιουργίας τους ήταν μία συναυλία στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μούδρου στη Λήμνο τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, έχοντας τον Δημήτρη Ματζίρη πάντα ως κεντρικό πυρήνα, μέχρι το καλοκαίρι του 2016 όπου και το συγκρότημα πήρε τη τωρινή του σύσταση με τους:
Δημήτρη Ματζίρη (Κιθάρα – φωνή)
Χρήστο Κοσμίδη (Κιθάρα – φωνητικά)
Ανέστη Λαδά (Μπάσο – φωνητικά)
Τσακυρίδη Φώτη (Drums)

Μέχρι τώρα έχουν κάνει περισσότερες από 300 εμφανίσεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο ως full band, όσο και ως ακουστικό σχήμα. Το 2012 κατέκτησαν την 8η θέση και το 3ο βραβείο ανάμεσα σε 316 τραγούδια στο διαγωνισμό της music heaven με το τραγούδι «Για πάντα», που τους οδήγησε στη πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους από την FM Records, σε ψηφιακή μορφή. Το maxi single «Για πάντα» περιελάμβανε τα τραγούδια: «Για πάντα», «Βροχή» και «Η δική μου αγκαλιά». Τον Σεπτέμβριο του 2019 κατέκτησαν την πρώτη θέση στο μουσικό περιοδικό «Πεντάγραμμο» ανάμεσα σε 50 συμμετοχές με το τραγούδι «όσο και αν θέλω» και παρέμειναν στο TOP20 του περιοδικού για 3 συνεχόμενους μήνες.

Τον Ιανουάριο του 2020 κυκλοφορούν το πρώτο τους full album CD με τίτλο «Ξεχασμένη Νότα» σε ανεξάρτητη παραγωγή.

Τον Ιούνιο του 2021 έχοντας πλέον μετονομαστεί σε «Κορώνα Γράμματα» υπογράφουν με την Plus Rec για την κυκλοφορία του digital single «Συνταξιδιώτες», έχοντας ήδη τελειώσει τις ηχογραφήσεις του δεύτερού τους Full album που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.