Καφεκοπτεία Λουμίδη: Ελληνικός καφές και γλυκό του κουταλιού, οι πιο τρυφερές μας αναμνήσεις

Η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ στη κουζίνα της γιαγιάς, η προετοιμασία του καφέ με το χαρακτηριστικό ήχο στο μπρούτζινο μπρίκι λίγο πριν τον σερβίρει στο φλιτζάνι, κάνοντας στην επιφάνεια ένα γλυκό καϊμάκι.

Καθισμένες στο μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα και το δροσερό αέρα να ταξιδεύει τη μυρωδιά του καφέ εκείνες τις ειδυλιακές απογευματινές ώρες, ακούγεται η φωνή της γιαγιάς από την κουζίνα: «Έτοιμος ο καφές, να φέρω λίγο γλυκό του κουταλιού μέχρι να κρυώσει;»

Στο μπαλκόνι τρεις γυναίκες κουβεντιάζουν γύρω από το τραπέζι του καφέ. Μιλούν, αγναντεύουν τη θάλασσα, πίνουν λίγο καφέ, δοκιμάζουν το γλυκό κεράσι και πάλι από την αρχή.

Τρεις γενιές γυναικών με μία κοινή απόλαυση, τον κλασικό ελληνικό καφέ.

Μια παράδοση που μεταφέρθηκε από την γιαγιά στη μαμά και από εκείνη στην εγγονή. «Αχ γιαγιά, κάθε πρωί όσο περιμένω να κρυώσει λιγάκι ο καφές και νιώθω το αρωμά του, η πρώτη μου σκέψη είσαι εσύ, η πιο γλυκιά μου σκέψη.»

Μια αυθεντική ιστορία που φέρνει στο νου αναμνήσεις μιας άλλης εποχής γεμάτης με αυθεντικά αρώματα, παραδοσιακή γεύση και νοσταλγία. Εικόνες που ζωντανεύουν μόλις κανείς αισθανθεί το άρωμα του ελληνικού καφέ.

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη γνωρίζουν καλά τη γεύση της παράδοσης καθώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και 100 χρόνια στους λάτρεις του καφέ. Ξεκινώντας από τον Πειραιά ως οικογενειακή επιχειρίση συνεχίζουν τη πορεία τους στην ελληνική αγορά εξελίσσοντας τον κλασικό ελληνικό καφέ και διασφαλίζοντας αναλλοίωτες στον χρόνο όλες τις απολαύσεις που χαρίζει η παράδοση.
-Τέλος-

Σχετικά με τα Καφεκοπτεία Λουμίδη
Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη αποτελούν μία Ελληνική Οικογενειακή Επιχείρηση, η οποία επί τρεις γενιές προσφέρει με το ίδιο πάθοςκαι μεράκι τους πιο εκλεκτούς και αρωματικούς φρεσκοκομμένους καφέδες.

Η πλούσια γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει: Φρεσκοκομμένους καφέδες Ελληνικούς, Στιγμιαίους, Αρωματικούς, Espresso, Αρωματικά Ροφήματα, Αφεψήματα, Τσάι, Γλυκά του Κουταλιού, Λουκούμια, Κεράσματα, Βουτήματα & Προτάσεις Δώρων.
Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν καταστήματα σε Ομόνοια, Πειραιά, Μαρούσι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Αγ. Δημήτριο, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κατερίνη & Χαλκίδα.