Κατερίνα Σαμαρτζίδου: “Επιρροές υπάρχουν παντού ακόμη και στα απλά και καθημερινά πράγματα”

“Θα ήθελα να δημιουργήσω ένα πολυχώρο μάθησης και προβολής τέχνης σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ευπαθείς ομάδες.”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Ξεκίνησα να ασχολούμαι συστηματικά με τη ζωγραφική και την αγιογραφία το 2000 πηγαίνοντας στη σχολή ζωγραφικής της UNESCO για 5 χρόνια με καθηγήτρια την Κατερίνα Δημητρίου. Από τότε έχω παρακολουθήσει μια σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια. Έργα βρίσκονται σε διάφορες συλλογές.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν έχω επιρροή από κάποιο συγκεκριμένο ρεύμα για να τοποθετηθώ.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Επιρροές υπάρχουν παντού ακόμη και στα απλά και καθημερινά πράγματα.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν όταν κλήθηκα να σχεδιάσω το εξώφυλλό για ένα CD.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο; Η τέχνη δεν έχει τη θέση που θα έπρεπε. Ίσως να φταίει που δεν υπάρχει σωστή παιδεία.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Έχω πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και πραγματοποιήσει αρκετές. Αυτό δεν αναιρεί ότι δε θα πάρω μέρος σε μελλοντικές. Κάτι που θα ήθελα είναι να δημιουργήσω ένα πολυχώρο μάθησης και προβολής τέχνης σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ευπαθείς ομάδες.