Καραγρηγορίου Χριστίνα: “Έχω στερηθεί την κοινωνική ζωή… Δεν νομίζω πως είναι κάτι που αντιμετωπίζεται… απλά ανεχόμαστε τις επιβαλλόμενες συνθήκες και πορευόμαστε έτσι”

Η Καραγρηγορίου Χριστίνα, ηθοποιός, καλλιτέχνης, απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν ισχύ και διάρκεια. Φυσικά η απομόνωση μόνο αρνητικά συναισθήματα μπορεί να δημιουργήσει, είναι από τις πιο γνωστές μορφές σωφρονισμού, ιδιαίτερα ακραία και σκληρή.”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Ο εγκλεισμός με έχει επηρεάσει φυσικά, όπως όλο τον κόσμο. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν ισχύ και διάρκεια. Φυσικά η απομόνωση μόνο αρνητικά συναισθήματα μπορεί να δημιουργήσει, είναι από τις πιο γνωστές μορφές σωφρονισμού, ιδιαίτερα ακραία και σκληρή. Εργάζομαι παράλληλα σε τομέα μη καλλιτεχνικού και η εργασία έχει συμβάλει αρκετά στην καλύτερη κατάσταση της ψυχολογίας μου. Η αβεβαιότητα για το μέλλον πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, έτσι επιλέγω οι πράξεις μου να αφορούν την τρέχουσα καθημερινότητα. Τα κυρίαρχα συναισθήματα σίγουρα τις περισσότερες μέρες είναι αρνητικά. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος από την φύση μου όμως και δεν μπορώ να μείνω στα αρνητικά συναισθήματα για πολύ. Θεωρώ την όλη κατάσταση μια μεγάλη (και σίγουρα δύσκολη) ευκαιρία για αλλαγή.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Σίγουρα δεν εντυπωσιάζομαι. Είναι ένα θλιβερό γεγονός. Η βία ξεκινάει από την εσωτερική κακή σχέση με τον εαυτό μας. Δυστυχώς είναι ένα πολύ σοβαρό και βαθύ ζήτημα και δεν θα ήθελα να επεκταθώ.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Αναφερόμαστε σε θέμα υγείας, για ιατρικό θέμα. Οι αρμόδιοι επιστήμονες και ιατροί είναι οι κατάλληλοι να τοποθετούνται και να έχουν άποψη. Όσον αφορά για τον εμβολιασμό, οι οδηγίες που έχουμε είναι αυτές που είναι και δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει μελλοντικά. Ξαναρωτήστε με όταν έρθει η ώρα.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Έχω στερηθεί την κοινωνική ζωή φυσικά, όπως όλος ο κόσμος. Ευτυχώς δεν ισχύει το ίδιο για την εργασιακή μου ζωή. Δεν νομίζω πως είναι κάτι που αντιμετωπίζεται… απλά ανεχόμαστε τις επιβαλλόμενες συνθήκες και πορευόμαστε έτσι. Ελπίζω γρήγορα να καλυτερεύσουν έστω και στο ελάχιστο τα πράγματα και να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνήθειες.

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Αν αναφερόμαστε στον καλλιτεχνικό χώρο, εδώ και μια δεκαετία που κινούμαι μέσα σ’αυτό, έτσι ήταν η κατάσταση άσχετα αν γινόταν θέμα ή όχι. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα γίνεται τόσος θόρυβος καθώς τα πράγματα με τις άδειες εργασίας, τις συμβάσεις, τις απολαβές, τις ασφαλίσεις είναι χρόνια θέματα και πρέπει να αλλάξουν σε νομοθετικό πλαίσιο. Εύχομαι τώρα να είναι η σωστή στιγμή για κάτι τέτοιο.